Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume

Postat de ionix in Torturi
17 Ian 2011 | 12813 vizualizari
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume

cel mai bun tort, aşa a spus soţul meu :)

Ingrediente

  • pentru merele caramel
  • 3 mere,
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu zahăr   
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • circa 6 linguri cu faină cu vârf
  • două plicuri capuccinno
  • 1 praf de copt
  • două linguriţe cu cacao
  • circa 200 g zahăr
  • esenţă de migdale
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • Decor:
  • Cremă de vanilie
  • 3 kiwi

Mod de preparare

Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă).  După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit. Merele se taie cubuleţe şi apoi se pun pun peste caramelul răcit. Peste cubuleţele de mere vom pune bucăţele de unt iar apoi băgăm oala la cuptor, la foc mic, pentru 5-6 minute. Cât timp caramelul se răceşte şi apoi va sta la cuptor, vom face blatul.

Preparare blat:

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul, până se topeşte zahărul, iar apoi se freacă cu capuccinno şi cacao.  Albuşurile se bat spum cu un praf de sare iar peste vom turna uşor gălbenuşurile şi esenţa de migdale, amestecând de jos in sus.  Făina se amestecă cu praful de copt şi se amestecă cu rostul compoziţiei, amestecând tot de jos în sus. Aluatul trebuie să aibe consistenţă asemănătoare cu aluatul de chec. Aluatul se împarte în două părţi egale. Jumătate din cantitatea de aluat se pune peste merele care au stat la cuptor. Se bagă iar la cuptor oala până când se încheagă puţin.  Între timp facem crema de zahăr ars.

Preparare cremă de zahăr ars:

Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul, iar apoi turnăm uşor laptele călduţ. Când blatul s-a închegat puţin, turnăm tot amestecul de cremă şi lăsăm iar până când se încheagă puţin. După ce s-a închegat iar, vom turna restul din aluatul pentru blat. Se lasă până se coace bine la foc mic, se face testul cu scobitoarea, iar apoi se dă la răcit.

Se ornează cu crema de vanilie şi kiwi iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort 47

Postat de Constelatialeu

Tort 47

Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti

Postat de caroline

Desert tort de biscuiti

Untul trebuie sa fie adus la temperatura camerei. Punem intr-un bol untul si il mixam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat, maruntim cu mana biscuitii, in bucati cat mai mici....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2011, 11:38
La multi ani sotului. Cu sanatate si bucurii. Si sa va iubiti mereu.
la 17.01.2011, 11:39
Hai ma cand ma gandesc ca ai papat fara mine tortulettt....Inca o data la multi ani sotului tau..sa iti traiasca si sa va iubiti mereu mult mult mult...si traiasca gospodian ca sa ne mai faca delicii
la 17.01.2011, 11:40
ma tot uit la felia aia si inghit in sec
la 17.01.2011, 12:02
LA multi ani ! Sa fiti fericiti impreuna!
la 17.01.2011, 12:11
sa-ti traiasca sotulicu si sa te faca fericita

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking