Ingrediente
- 12 mere mici
- 150 g zahar
- 1 pachet zahar vanilat
- dulceata de visine
- margarina Rama sau unt
Pentru blat:
- 6 oua
- 2 cani zahar
- 1 1/2 cana faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1/2 cana ulei
- un varf cutit praf de copt
- esenta rom
Siropul :
- 250 ml apa
- zahar
- esenta de rom ...toate dupa gust
Mod de preparare
Se pregatesc mai intai merele..:
zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se introduce in cuptor si se tine pana cand zaharul se topeste - circa 10-15 min. Compozitia de blat se toarna peste mere si se introduce in cuptor pana cand blatul este copt - se face testul cu scobitoarea . Se scoate tortul din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se insiropeaza ...mie imi place mai insiropat :)
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri...albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat ,galbenusurile se amesteca cu uleiul cu grija sa nu se taie apoi se adauga peste albusuri ... se adauga praful de copt ,apoi faina ..eu am folosit mixerul de la inceput pana la sfarsit :)
Siropul se fierbe pana scade apa la jumatate ,se lasa sa se raceasca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|