Tort de mere cu macese

Postat de Roda in Torturi
1 Mai 2009 | 7063 vizualizari
Tort de mere cu macese

Tortul cu mere si gem de macese este una din specialitatile bucatariei mele. Familia mea il adora.

Ingrediente

  • (pentru 12 felii)
  • a)Pentru linzer:
  • 200g.faina,
  •  80g.zahar,
  •  1 praf de vanilie,
  •  120g.unt rece,
  •  1 galbenus;
  •  b)Pentru piscot:
  •   2 oua,
  •   80g.zahar,
  •  100g.faina,
  •  1 praf de copt;
  •  c)Pentru crema:
  •   1,5 pachete de gelatina ,
  •   400g.gem de macese,
  •   800g.mere,
  •   1 lamaie,
  •   7dl. lapte,
  •   2 pachete praf de budinca de vanilie,
  •   5 linguri zahar,
  •    4dl. frisca;
  •    d)Pentru decor:
  •    1,5dl.frisca,
  •    1 pachet intaritor de frisca,
  •    2 linguri gem de macese:

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul de linzer:se amesteca faina cu zaharul,cu praful de vanilie,cu untul rece si cu galbenusul de ou.Se amesteca bine , se aduna ca o minge, se inveleste in folie de aluminiu si se tine la rece, in frigider, 30 de minute.
2.Se captuseste cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 26cm..Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
3.Pentru prepararea piscotului , se freaca ouale  cu zaharul  si cu 2 linguri apa.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt ,se toarna in forma de tort pregatita si se coace 20-25 minute.Se pune pe un gratar sa se raceasca.
4.Se coace si linzerul in aceasi forma rotunda, se inteapa cu furculita si se pune pentru 20 de minute in cuptor.Se raceste pe un gratar.
5.Se spala un mar, se taie in doua, se scot semintele si casa semintelor, se taie felii si se stropeste cu lamaie.Restul de mere se curata de coaja , seminte si se taie felii,pe care le stropim cu suc de lamaie ca sa nu se innegreasca.
6.Se pun la incalzit 250g.gem de macese si se adauga marul taiat felii si se lasa cca. 2 minute sa dea clocot.Se scot feliile si se pun deoparte pentru ornat.In gemul care fierbe se pun si restul de felii de mere  si se fierb 5 minute.1/2 din cantitatea de gelatina se inmoaie potrivit instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu gemul de macese si mere.Se lasa putin sa se raceasca.
7.Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul,se adauga praful dizolvat si se fierb impreuna.Cand s-a ingrosat , se ia de pe foc si se amesteca cu restul de gelatina dizolvata.Se amesteca si se lasa la racit.Se bate frisca si se incorporeaza in crema racita.
8.Pe un platou rotund pentru tort, se pune blatul de linzer si  se unge cu gem de macese.Blatul de piscot se taie in doua.Un blat se pune peste linzerul uns cu gem.Peste se pune 1/2 din cantitatea de crema, se acopera cu al doilea blat de tort, care se unge cu gem de mere si se acopera cu restul de crema.Se da tortul la rece,la frigider, pentru 2 ore.
9.Pentru decor, se bate frisca cu intaritorul de frisca.Se orneaza tortul cu mici gramajoare de frisca si felii de mere si se stropeste cu gem de macese inalzit pana la punctul de fierbere.(vezi imaginea)
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu macese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu jeleu de mure

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu jeleu de mure

Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine. Se pune platoul in...

Citeste continuarea

Tort din rulada cu capsuni

Postat de merisor67

Tort din rulada cu capsuni

Pentru rulada batem albusurile bine cu putina sare folosind telul, iar cand spuma devine mai tare incepem si punem treptat zaharul si apa minerala. Continuam cu galbenusurile pe care le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2009, 22:20
Cu mare greutate am postat imaginea ,dar nu este prea clara.Imi cer scuze .
la 01.05.2009, 22:33
Da, foto e mica, din acest motiv se vede asa.
la 01.05.2009, 22:57
Ca si la reteta precedenta, nu am fost in stare sa postez numarul de portii -12 si timpul prepararii-90'+2 ore la rece.Multumesc pentru intelegere.-
la 01.05.2009, 23:34
Roda, e ok, am modificat noi! Super reteta
la 01.05.2009, 23:52
Multumesc, Oana.Multumesc, bucataras.Tocmai am citit reteta de pizza cu sarmale.Am facut-o si eu prin martie;reteta am primit-o de la o prietena pe net.Ne-a placut la toti din familie.Am udat-o din plin cu bere.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking