Tort din pandispan cu mere si crema caramel

Postat de mirela0911 in Torturi
5 Noi 2014 | 6050 vizualizari
Tort din pandispan cu mere si crema caramel

Ingrediente

  • Pt. blat 1:
  • 3 oua mari
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt zeama de lamaie
  • 5-6 mere
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Pt.blat 2:
  • 3 oua mari
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt.zeama de lamaie
  • apa, zahar+zeama de lamaie pt. insiropat
  • Pt.crema:
  • 1 plic crema pt prajituri
  • 250 ml lapte
  • 2 lg zahar pudra
  • frisca pt. ornat

Mod de preparare

Blat 1: Se unge o tava rotunda (diametrul de 26 cm a avut a mea) la baza si pe margini cu tot untul solid si se presara cu zahar (100g) numai la baza.Se curata merele, se taie felii si se aseaza fructele uniform, fara a se amesteca cu zaharul. Tava se introduce in cuptor, la foc mijlociu si se tine 20-30 minute, ca sa se inmoaie merele si sa se usuce deasupra. Se scoate tava si se lasa 3 minute pentru a iesii aburii.

In timp ce tava e la cuptor, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga tot zaharul si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori cu telul, apoi se pune toata faina si se amesteca usor numai prin rasturnare, de 9-10 ori.

Compozitia se toarna deasupra merelor si se niveleaza usor. Se coace in continuare cca 30 minute, la foc mijlociu. Nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute. Dupa ce s-a copt se pune o farfurie peste tava si se rastoarna impreuna, printr-o miscare rapida, ca siropul sa nu curga din mere, ci sa se scurga in pandispan.

Blat 2: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zeama de lamaiesi se bat din nou pana se intaresc. Se pun galbenusurile, se bat de 4-5 ori cu telul, apoi se pune toata faina si se amesteca usor de jos in sus de 9-10 ori. Se tapeteaza tava cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pt. 30 de minute. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Crema: Continutul plicului si cele 2 lg de zahar pudra se rastoarna in 250 ml lapte si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa. Se prepara un sirop din apa, zahar dupa gust si zeama de lamaie.

Pe un platou se aseaza pandispanul simplu, se insiropeaza si se intinde crema de caramel din care pastram si pentru ornat. Se pune deasupra pandispanul cu mere si se orneaza cu frisca si crema caramel pastrata. Se da la rece apoi se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din pandispan cu mere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Valentine's Day

Postat de MIUTA

Tort Valentine's Day

Am pus la caramelizat cele 6 linguri de zahar.Cand s-a caramelizat am luat cratita de pe foc si am adaugat 100g unt taiat cubulete.Am pus peste caramel merele curatate si taiate feliute.Am lasat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2014, 19:37
Yamiii
la 05.11.2014, 19:38
la 05.11.2014, 19:50
frumos tort
la 05.11.2014, 19:54
frumos
la 05.11.2014, 20:00
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking