Tort de mere si prune

Postat de gabrielacuisine in Torturi
4 Dec 2013 | 6920 vizualizari
Tort de mere si prune

Intr-o zi am vrut sa fac o prajitura rapida si am zis, gata, fac tort de mere, clasic ca nu mai facusem de secole, clasic inseamna pentru mine cu blat de pandispan, si fara prea multe complicatii. Asadar am facut, si am pus si prune pentru ca aveam ramase de la galustile cu prune si parca nu mi-a venit sa le arunc. rezultatul: un tort super delicios si aromat, asa ca de toamna! Poftiti reteta:

Ingrediente

  • Ingrediente blat: forma de 24 cm
  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 6 – 7 mere (acrisoare de preferinta)
  • 4 linguri zahar
  • 10 prune
  • 300 ml frisca + 2 linguri zahar

Mod de preparare

  • Preicalzim cuptorul la 180ºC.
  • Ungem bine o forma de tort cu unt (sau o cratita) si punem merele taiate felii mai groase si curatate de coaja la baza formei. Presaram zahar deasupra si le coacem in cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza putin zaharul.
  • Cand merele s-au inmuiat, scoatem cratita (forma de tort) din cuptor si punem apoi prunele taiate in jumatati, din loc in loc.

Blatul:

  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit (ca la bezele).
  • Adaugam pe rand cate un galbenus , apoi uleiul si mixam bine dupa fiecare aditie.
  • La final adaugam faina lingura cu lingura (cernuta) cu ajutorul unui tel in forma de para.
  • Mai ungem putin marginile formei de tort cu unt si turnam aluatul peste fructe dupa care il nivelam frumos cu o spatula.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de aproximativ 25 -30 de minute pana cand trece testul scobitorii (scobitarea trebuie sa iasa curata din blat).

Lasam la racit apoi il rasturnam cu grija pe un platou si putem sa il ornam cu frisca apoi putem presara putina scortisoara deasupra sau chiar nuci prajite si maruntite!

Este un deliciu!

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat

Postat de merisor67

Tort de mere  umplute cu gem, nuca  si rahat

Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem. Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt. Eu am folosit o cratita cu diametrul de  26...

Citeste continuarea

Desert tortul copilariei

Postat de abetina

Desert tortul copilariei

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2013, 22:30
Asta-i in loc de noapte buna Gabrielo?
la 04.12.2013, 22:38
vreau si eu o felie pt dimineata si una pt acum
la 04.12.2013, 23:00
Chiar un deliciu!!
la 05.12.2013, 00:00
la 05.12.2013, 00:30
e de buna dimineata, ca merge de minune la o cafeluta . sa aveti pofta !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking