Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Postat de gaby_d in Slow Cooker
7 Aug 2019 | 4252 vizualizari
Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Daca nu iubesti acest tort de morcov, ori nu stii sa-l faci, ori chiar nu e un desert genul tau. As tinde sa dau procent mai mare pentru prima varianta, pentru ca, trebuie sa recunosc, prima oara nu am stiut nici eu sa-l fac. Nu mancasem nicaieri  niciodata, nu stiam cum e textura corecta, cum trebuie copt, asa ca n-am fost prea incantata. Dar gustand din asta de azi am zis: Da, asa da! O multitudine de arome si texturi care n-au cum sa nu te cucereasca. Cum se coace acest tort? Prin gatire lenta! Asa ca aparatul de gatit Crock pot Slow cooker a fost PERFECT pentru a face acest lucru. Cu un Slow Cooker aromele devin mai intense, coacerea e perfecta (bineinteles, pentru deserturile care se preteaza la acest lucru) incat trebuie sa-l ai si tu acasa. Incercand diverse retete, comparand rezultatele, sunt sigura ca te vei indragosti de el. A doua zi dupa preparare tortul de morcov e si mai bun! 🙂 Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip in campania „Gătește sănătos cu slow cookerele Crock-Pot” , prin care am dovedit, din nou, ca poti realiza cu acest aparat un preparat perfect, sanatos si extrem de gustos!

Ingrediente

  • Pentru blat tort de morcov
    • 350 g morcov ras
    • 250 g ananas bucati (din compot)
    • 120 ml ulei
    • 2 oua
    • 50 ml din zeama compotului de ananas
    • o lingurita esenta vanilie
    • o lingurita scortisoara
    • 1/4 lingurita nucsoara rasa
    • 280 g zahar sau 300 g zahar brun
    • 260 g faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • o lingurita bicarbonat
    • 30 ml zeama de lamaie
    • o ceasca stafide
    • o ceasca nuci
    • putina sare
    Pentru crema
    • 200 g crema de branza
    • 100 g unt (lasat la temperatura camerei)
    • 3 linguri zahar pudra
    • un varf lingurita scortisoara rasa
    In plus – nuci caramelizate pentru decor

Mod de preparare

Mod de preparare Tort de morcov la Crock Pot Slow Cooker

Pregateste ingredientele.

Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici.

Scurge ananasul din conserva si stoarce-l bine. Opreste 50 ml de  lichid.

Intr-un bol pune ouale, zaharul, vanilia, zeama de la compot si uleiul si mixeaza-le pana cand zaharul e diluat.

In alt bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.

Bicarbonatul stinge-l in zeama de lamaie si pune-l in amestecul cu oua. Adauga apoi amestecul cu faina si omogenizeaza. Pune acum morcovul, ananasul, nucile rupte cu mana sau tocate grosier, scortisoara, nucsoara si stafidele si amesteca pana cand este totul incorporat.

Pregateste vasul aparatului Crock Pot-4,7L Digital. Pune o bucata mare de hartie de copt care sa ajunga si pe peretii vasului.

Toarna compozitia. Pune vasul in aparat, pune capacul si seteaza programul High ,timp 2:30.

La fiecare 30 de minute roteste vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.

Cand timpul a expirat opreste aparatul si mai lasa blatul in vas, fara capac, 10-15 minute, apoi apucand de marginile hartiei de copt transfera-l pe un gratar si lasa-l la racit.

Pregateste crema.

Pune crema de branza si untul intr-un bol. Mixeaza spuma si adauga, pe rand, cate-o lingura de zahar pudra, mixand dupa fiecare. La final pune scortisoara.

Peste blatul rece pune crema si nuci caramelizate.

Poti servi! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

Postat de divainbucatarie

Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

Cartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi.  Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale,...

Citeste continuarea

Carne de vita cu sos picant la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Carne de vita cu sos picant la slow cooker Crock-Pot

Carnea de vita am taiat-o in bucatele potrivite, am presarat sare si chilli peste, apoi am pus tuciuletul pe foc cu uleiul si am adaugat bucatelele de carne, le-am calit cca 5-6 min, pana si-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2019, 10:03
multumesc
la 07.08.2019, 10:03
la 07.08.2019, 10:06
Acu il trec pe lista de incercat.
la 07.08.2019, 10:32
la 07.08.2019, 11:02
Cred că este tare bun...! Prăjitură cu morcovi am făcut, dar nu și tort. Este de încercat...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking