Mod de preparare Tort de morcov la Crock Pot Slow Cooker
Pregateste ingredientele.
Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici.
Scurge ananasul din conserva si stoarce-l bine. Opreste 50 ml de lichid.
Intr-un bol pune ouale, zaharul, vanilia, zeama de la compot si uleiul si mixeaza-le pana cand zaharul e diluat.
In alt bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.
Bicarbonatul stinge-l in zeama de lamaie si pune-l in amestecul cu oua. Adauga apoi amestecul cu faina si omogenizeaza. Pune acum morcovul, ananasul, nucile rupte cu mana sau tocate grosier, scortisoara, nucsoara si stafidele si amesteca pana cand este totul incorporat.
Pregateste vasul aparatului Crock Pot-4,7L Digital. Pune o bucata mare de hartie de copt care sa ajunga si pe peretii vasului.
Toarna compozitia. Pune vasul in aparat, pune capacul si seteaza programul High ,timp 2:30.
La fiecare 30 de minute roteste vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.
Cand timpul a expirat opreste aparatul si mai lasa blatul in vas, fara capac, 10-15 minute, apoi apucand de marginile hartiei de copt transfera-l pe un gratar si lasa-l la racit.
Pregateste crema.
Pune crema de branza si untul intr-un bol. Mixeaza spuma si adauga, pe rand, cate-o lingura de zahar pudra, mixand dupa fiecare. La final pune scortisoara.
Peste blatul rece pune crema si nuci caramelizate.
Poti servi! 😉