Ingrediente
- pt.blat:
- 9 oua
- 300 g faina alba pt.prajituri
- 200 g zahar alb
- 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
- pt.insiropat
- -un compot de fructe (ideal ar fi compot de nuci de ghimbir dar se gaseste mai greu)
- pt. crema 1:
- 1 plic crema de lichior de oua Dolce Stilla,
- 1/2 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
- 450 ml lapte rece,
- 1 pliculet zahar vanilat,
- 1 ceasca de miez de nuca macinat
- pt crema 2 :
- 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
- 1 lingura de frisca Hulala,
- 250 ml lapte rece;
- Pt.decor
- 1 cutie de frisca Hulala
- 1 punguta ornament de ciocolata
- 1 ceasca miez de nuca macinat
- 2 iepurasi de ciocolata de culori diferite din comert
- onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
- miez de nuca intreg
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de uterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-aracit bine il taiem in 3 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.Se umple cu crema 1 intai apoi cu crema 2, apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu un amestec de miez de nuca pisat cu ornament de ciocolata din comert din acela simplu ca niste mici furnicute.Deasupra se aseaza miezul de nuca intreg, iepurasii in mijloc si onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.
Pofta mare si sarbatori fericite!
p.s. Sectiunea marti, dupa Pasti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste a la Roberta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|