Tort de Paste a la Roberta

Postat de epurasha2bb in Torturi
2 Apr 2010 | 7700 vizualizari
Tort de Paste a la Roberta

Ingrediente

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe (ideal ar fi compot de nuci de ghimbir dar se gaseste mai greu)
  • pt. crema 1:
  • 1 plic crema de lichior de oua Dolce Stilla,
  • 1/2 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 450 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinat
  • pt crema 2 :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • Pt.decor
  • 1 cutie de frisca Hulala
  • 1 punguta ornament de ciocolata
  • 1 ceasca miez de nuca macinat
  • 2 iepurasi de ciocolata de culori diferite din comert
  • onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de uterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-aracit bine il taiem in 3 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.Se umple cu crema 1 intai apoi cu crema 2, apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu un amestec de miez de nuca pisat cu ornament de ciocolata din comert din acela simplu ca niste mici furnicute.Deasupra se aseaza miezul de nuca intreg, iepurasii in mijloc si onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.

Pofta mare si sarbatori fericite!

p.s. Sectiunea marti, dupa Pasti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste a la Roberta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si caise

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni si caise

Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si...

Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si banane fara coacere

Postat de BakeUpArtist

Desert tort de ciocolata si banane fara coacere

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2010, 16:34
la 02.04.2010, 18:13
Foarte frumos tortuletul Mariana. As fura si eu pe urechiatul negru
la 02.04.2010, 21:27
la 02.04.2010, 22:31
PASTE FERICIT!!!
la 02.04.2010, 23:00
PASTE FERICIT!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking