Taiem din pepene 2felii subtiri si decupam diferite forme mici pentru ornat,le punem pe o farfurie si le dam la frigider;
restul decupajului +1felie le taiem cuburile punem pe o farfurie si le dam la frigider;
pulpa ramasa de la pepene,o pasam fin cu blenderul,o punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,tinem doar cat se topeste,adaugam gelatina hidratata in apa rece,amestecam pana se dizolva complet si dam vasul la frigider, sa se intareasca putin;
in acest timp,pregatim frisca dupa instructiuni,o forma de tort o imbracam cu folie dubla alimentara,crema daca s-a intarit o amestecam cu frisca batuta si cateva picaturi de esenta de pepene galben.
Punem in forma jumatate din crema,deasupra piscoturi,peste piscoturi cubulete de pepene,apoi un alt rand de piscoturi,iar cubulete si acoperim cu restul de crema;
nivelam suprafata,decoram cu formele decupate,turnam gelul de tort si lasam la frigider cateva ore;
scoatem tortul din forma,cu grija desprindem folia alimentara, dupa care servim alaturi de un pahar de lichior de pepene galben.
DELICIU!!