Tort cu pepene galben a la Adela

Postat de Bucataras in Torturi
30 Apr 2009 | 6522 vizualizari
Tort cu pepene galben a la Adela

“Va trimit o reteta de tort delicios, mai greut de facut, dar garantez succesul!”, a scris Adela in primul mail trimis Bucatarasilor, dupa care a sosit si reteta cu pozele… E un pic mai laborios, macar e bine ca nu folosim cuptorul…a fost ffff apreciat la acest Craciun!

Ingrediente

  • blat si decor:
  • 800 g pepene galben
  • 1500 gr pepene turkestan
  • esenta rom
  • un blat de cioco;
  • crema:
  • 15 g gelatina
  • 300 gr branza vaci
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100g zahar
  • rom sau vermut 40ml(eu nu am pus -ca a mancat si minunea mea)
  • 300 ml frisca
  • 50 gr cioco rasa pt decor;
  • in plus:
  • 4 linguri gem de caise
  • un plic tort gelee(gelatina colorata)
  • 55 g zahar
  • 150 ml frisca
  • fulgi de migdale(optional)

Mod de preparare

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min;

2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat si rom; se paseaza pulpa de pepene pastrata si se inglobeaza; se dizola gelatina, se inglobeaza si se da la rece; apoi se adauga frisca batuta +/- cioco rasa; 1/2 din cantitate se aseaza pe primul blat, se pune al doiea, se unge cu gem, se pune crema, al treilea se mai unge cu putin gem si se da la rece vreo ora;
3. se scurg bilele, se prepara gelatina pt decor, se acopera bilelele, se imbraca in frisca batuta si se decoreaza cu fulgii de migdale si/sau ciocolata, eu preferand ciocolata.

Si adela are un blog personal, click AICI, care poarta numele fetitei sale, Alessi Maria.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pepene galben a la Adela" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)

Blat 1: 1. Preincalzesti cuptorul la 180 °C. 2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de mure

Postat de sufletista

Desert tort cu mousse de mure

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 14:49

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking