Ingrediente
- Blat
- 4 oua
- 100 g zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 75 g migdale macinate fin
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Crema
- 600 g ciocolata cu lapte
- 600 ml frisca lichida
- 100 g unt cu 82% grasime
- Sirop
- 100 ml apa
- 100 g apa
- 1 fiola esenta de migdale
- Decor
- Frisca
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.
Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de albusuri, amestecand usor de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se taie in trei parti egale dupa ce s-a racit de tot.
Crema
Frisca lichida se pune intr-o cratita, pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere (fara a fierbe) se adauga ciocolata cubulete. Amestecati energic pana se topeste toata ciocolata. Adaugati untul si gata. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei si apoi dati-o la congelator pentru 1 ora.
Apoi crema trebuie batuta cu mixerul pentru aprox 2-3 minute. Ea va deveni pufoasa si numai buna de folosit
Asamblare
Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de migdale. Se aseaza blat-crema-blat-crema-blat.
Dam tortul la frigider pentru 1 ora si apoi ornam dupa imaginatie, preferinta etc.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|