Tort de ciocolata cu migdale

Postat de AndrutzaP in Torturi
9 Mai 2016 | 5841 vizualizari
Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul Mihaelei, http://www.dulciurifeldefel.ro/.  

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 75 g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 600 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 100 g apa
  • 1 fiola esenta de migdale
  • Decor
  • Frisca
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.

Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri.

Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de albusuri, amestecand usor de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor  pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se taie in trei parti egale dupa ce s-a racit de tot.

Crema

Frisca lichida se pune intr-o cratita, pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere (fara a fierbe) se adauga ciocolata cubulete. Amestecati energic pana se topeste toata ciocolata. Adaugati untul si gata. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei si apoi dati-o la congelator pentru 1 ora.

Apoi crema trebuie batuta cu mixerul pentru aprox 2-3 minute. Ea va deveni pufoasa si numai buna de folosit

Asamblare

Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de migdale. Se aseaza blat-crema-blat-crema-blat.

Dam tortul la frigider pentru 1 ora si apoi ornam dupa imaginatie, preferinta etc.

Pofta Buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR

Reteta de tort pentru Anul Nou

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a...

Citeste continuarea

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Iata cum se prepara Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000) Blat cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2016, 09:54
Foarte frumos! Bravo!!!
la 09.05.2016, 10:15
Imi dai si mie o felie?
la 09.05.2016, 10:15
bun tortul
la 09.05.2016, 10:17
Miha, da iti dau!! Ca a meritat blatul "tau"
la 09.05.2016, 10:35
bun bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking