Ingrediente
- 1 pahar zahar 250ml
- 1 pahar ulei floarea soarelui
- 1 pahar apa minerala
- 1 plic praf copt
- 1 esenta rom
- 2 linguri pudra roscove (karob)
- 3 pahare faina (aluatul să iasă ca smântâna, mai grosut)
- 1 varf cuțit amoniac
- 1/2 pachet margarina unirea
- 1 pahar zahar
- 2 linguri coaja portocala
- 100 ml apa
- 3 linguri faina
- 1 ceasca zmeura
- 1 plic gelatina
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Blatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie) peste amestecul lichid, puneti si esenta de vanilie, amestecati bine sa nu fie cocoloase. Tăiați o hartie de copt, turnati aluatul in tava si puneti la cuptor, aproximativ 40 de min, la temperatura medie. Faceti testul scobitorii dupa acest timp si daca mai trebuie, il lasati inca putin. După ce este gata, lasati pandispanul sa se raceasca complet.
Crema: margarina o topim, împreună cu zahărul, apa, faina, amestecati cu un tel, să nu rămână cocoloase, până se leagă, o lăsăm să se răcească.
Toppingul, luăm zmeura cu zahărul, praful de gelatina si urmăm pașii după plic, amestecam pana se leagă. Îl băgăm la frigider pana a 2a zi. Este fff gustos chiar dacă e de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|