Ingrediente
- BLAT
- 4 oua
- 4 lg zhar
- 4 lg faina
- esenta vanilie(o fiola)
- 1plic praf de copt
- Sirop
- 300ml apa
- 2 lg zahar
- o esenta vanilie
- Crema
- 1 plic crema de vanilie pt prajituri D'otker
- 250 ml lapte
- 2-3 lg zahar vanilat
- Decor
- 100g margarina pt copt
- o cescuta lapte(5 lg)
- 30 g cacao
- 3 lg zahar tos
- esenta rom
Mod de preparare
Blatul
Facem un pandispan,astfel - batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile,esenta de vanilie si praful de copt,apoi lg cu lg faina.Intr-o tava unsa si tapetata turnam compozitia si dam pt 25-30 min la cuptorul incalzit prealabil(180°C).
Crema
In vasul de la mixer punem laptele,zaharul vanilat si continutul plicului si mixam pana ce crema s-a ingrosat bine si dam la rece.
Sirop
Intr-un vas punem la foc sa fiarba apa,zaharul si esenta de vanilie si dupa ce a fiert lasam sa se raceasca.
Topping
Punem intr-un vas la topit margarina,apoi adaugam zaharul si dupa ce s-a topit adaugam laptele si esenta de rom si cand a inceput sa clocoteasca adaugam cacaoa,amestecam bine oprim focul si lasam sa se raceasca.
Dupa ce blatul s-a copt il portionam in doua foi egale.Asezam pe platou prima foaie,insiropam si punem o parte crema de vanilie,apoi cealalta foaie insiropam si ornam cu restul de crema de vanilie.In golurile ramase punem cu o lingurita topingul de ciocolata.Dam la rece pt 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|