Tort de ziua mea

Postat de elena1988 in Torturi
9 Mar 2011 | 7735 vizualizari
Tort de ziua mea

Astazi implinesc 23 de primaveri, va dedic acest tort tuturor de pe bucataras, sper sa va placa, sectiunea mai tarziu.

Ingrediente

  • 1 blat de tort
  • frisca batuta
  • compot de caise
  • Pentru mousse de ciocolata
  • -3 ciocolate cu lapte
  • 120 ml de frisca lichida
  • 300 ml frisca batuta bat
  • 5 gr de gelatina
  • 1 cioco cu lapte pentru razuit deasupra la tort
  • colorant rosu

Mod de preparare

Blaturile le-am insiropat.

Mousse-ul de cioco: punem la topit pe foc ciocolatele(3) rupte bucatele si cu frisca lichida, cand s-a topit ciocolata amestecam bine compozitia, cand este calduta punem gelatina( care a fost inmuiata in apa) apoi adaugam frisca batuta bine, a doua crema- frisca batuta bine plus intaritor de frisca si caisele taiate mici amestecam bine.

Asamblare: punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot, punem mousseul de cioco, apoi a doua foaie de blat, crema de frisca si caise, apoi ultima foaie de blat, ornam cu frisca( 250 ml in care am pus colorant rosu) cu caise si carlionti de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ziua mea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (106)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort pian de ziua mea

Postat de alba_zori

Tort pian de ziua mea

Nu pot explica in cuvinte cat de bun este, dar si cat de mult am lucrat la el, mi-a trebuit mai mult de jumate de zi sa termin, dar a meritat si am sa mai fac. Va explic sper cat de scurt pot:...

Citeste continuarea

Tort egiptean (de ziua mea)

Postat de lacrimioara

Tort egiptean (de ziua mea)

Preparare foi: albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.  O ungem cu unt si punem o parte din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2011, 09:56
Continuam aici...la multi aaaaniiii. )
la 09.03.2011, 09:58
La multi ani ,din nouuu
la 09.03.2011, 09:59
Da Miha...continuam
La Muuuuuuuuuulti Ani !!! Si-un car de ani Sanatate si muuuuulltiiiiii bani
la 09.03.2011, 10:00
La multi ani,arata super tortul multe primavari inainte
la 09.03.2011, 10:02
LA MULTI ANI!!!!

Vezi toate comentariile (106)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking