Tort dietetic cu iaurt

Postat de Ina in Torturi
12 Apr 2010 | 16141 vizualizari
Tort dietetic cu iaurt

Usor si racoritor!

Ingrediente

  •  500 g. iaurt gras
  • 500 g. frisca lichida
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 7 plicuri gelatina
  • 100 g. stafide
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 portocale
  • 3 kiwi

Mod de preparare

 Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.

 Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri zahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme, nu se strica nimic), amestecand continuu pana devine o pasta uniforma ca si consistenta.

Fructele taiate bucatele si scurse de excesul de suc  se amesteca in compozitie, adaugand si stafidele. Se tapeteaza un vas cu pereti drepti cu folie alimentara ( pentru a scoate mai usor tortul din vas, cand e inchegat) , se orneaza cu fructe peretii vasului, apoi turnam cu grija compozitia de tort si dam la rece cateva ore. Cand observam ca s-a inchegat, rasturnam vasul pe un platou si dezlipim usor folia .

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dietetic cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan

Postat de Heracleea

Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan

Blatul Se preincalzeste cuptorul la 180 de gr. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se amseteca faina de tarate cu taratele de grau, amidon, indulcitor si praf de copt. Se...

Citeste continuarea

Tort "Red Velvet"

Postat de Catalinaflorea

Tort "Red Velvet"

Intr-un bol amestecati faina cu  sarea si cacaua. In alt bol bateti untul spuma apoi adaugati zaharul si mixati pana la omogenizare.Adaugati pe rand ouale si esenta de vanilie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 20:42
Uff, pe vremea aia nu aveam aparat foto...
la 12.04.2010, 21:04
hmm....stii ce poate il incerc de ziua mea , suna fain, l-am pus la favorite
la 12.04.2010, 21:07
chiar nu se strica gelatina dak o dai in clocot?!k dak citesti ce scrie pe plic, exact asa iti sp sa nu faci, arata super bn si e f usor de facut si racoritor, exact pe gustul meu
la 12.04.2010, 21:20
Si mie mi-a fost teama sa o dau in clocot, dar nu se intampla nimic. Bine, doar unul, se vede bine, ca face ca o spuma care se umfla....precum da laptele in foc . Si o pui fierbine peste frisca.....nici de data asta nu se intampla nimic
la 12.04.2010, 21:53
da chiar mi se face pofta de ceva dulce daca tortul e dietetic pot manca pe cel patrat

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking