Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba

Postat de CristinaCriss in Torturi
15 Apr 2014 | 42950 vizualizari
Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba

Cum postul este pe sfarsite, m-am gandit ca trebuie sa avem un desert bun pe masa de Paste...

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 300 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • Pentru crema
  • 1200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 300 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt cu fructe de padure
  • 3 linguri dulceata coacaze negre
  • 50 g unt
  • 6 g gelatina

Mod de preparare

Blat

Se bat albusurile spuma su praful de sare, apoi se adauga zaharul cate putin mixand la viteza mare.Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi cu telul se incorporeaza in spuma de albus, dupa care se adauga faina si praful de copt proaspat cernute.Turnam aiuatul in tava(dimensiuni 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 15 min. la 160 grade si 35 min. la 170 grade. Dupa racire se taie blatul in 3 foi.

Crema

Mai intai pregatim frisca din smantana si zahar pudra, apoi punem gelatina la hidratat in 4 linguri apa rece.

Intr-un vas, pe baie de apa turnam frisca lichida, untul, ciocolata rupta in bucati si fierbem pana cand aceasta se topeste complet. Tragem vasul de pe foc si  adaugam gelatina hidratata, apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu ajutorul unui tel incorporam iaurtul, dulceata si 2/3 din frisca.


Asamblare

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si turnam 1/3 crema, asezam o foaie de blat insiropat, 1/3 crema, blat, 1/3 crema si iar blat. Acoperim cu folie, tinem la rece pana a doua zi cand rasturnam tortul pe platou si-l ornam cu frisca ramasa si fructe de padure. Rezulta un tort de aproximativ 3 kg.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2014, 06:49
Ce frumusese te tort ai facut
la 15.04.2014, 07:25
Un tort delicios!
la 15.04.2014, 08:20
foarte frumos!!
la 15.04.2014, 08:24
la 15.04.2014, 08:49

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking