Tort cu iaurt si fructe de padure

Postat de giorgi in Torturi
26 Mai 2012 | 17627 vizualizari
Tort cu iaurt si fructe de padure

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de lamaie
  • un praf sare

Crema:

  • 500 gr smantana dulce(nu are zahar)
  • 400 gr iaurt
  • 2 plicuri gelatina dr Oetker
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 8 linguri zahar

Glazura:

  • 500 ml lichid (poate fi :zeama de la fructele congelate,compot,lichior)
  • 2 plicuri tort gelee dr Oetker ,rosu
  • 4-5 linguri zahar

Mod de preparare

Blat :

Se separa ouale ,albusurile se bat cu sarea pana se fac spuma apoi se pune si zaharul ,zaharul vanilinat ,lingura cu lingura (nu tot odata) pana se fac ca o halvita lucioasa si tare,spumoasa.Galbenusurile se amesteca cu uleiul ,usor ,ca la maioneza ,cu coaja rasa de lamaie.Se incorporeaza galbenusurile in albusuri cu grija si apoi se pune faina cernuta ,amestecata cu praful de copt.Se amesteca cu o lingura ,cu miscari prudente ,sa nu se lase albusul.Daca preferam blatul cu cacao ,incorporam cacao si reducem din cantitatea de faina.
Punem in forma de tort sau cratita unsa cu margarina si tapetata cu faina(sau cu hartie de copt) si coacem la 180 * cam 20 minute.Nu deschidem cuptorul!!!

Crema:

Gelatina o punem in apa rece sau suc de fructe .O lasam sa se umfle, apoi punem vasul in care e in alt vas cu apa fiarta dar NU PE FOC.Gelatina se topeste si se face lichida.

Batem smantana dulce pentru frisca pana se intareste.Iaurtul(la temperatura camerei) il amestecam cu zaharul si zaharul vanilinat iar apoi incorporam din el intai doua ,trei linguri in gelatina topita si apoi omogenizam gelatina in tot amestecul de iaurt cu zahar.

Amestecam crema de iaurt cu frisca batuta.Putem opri putina frisca pentru ornat daca dorim.In cazul aceesta ii aplicam intaritor ,pentru ornat trebuie sa fie mai ferma.

Blatul l-am insiropat bine cu sirop dintr-un compot de piersici (daca nu aveti puteti face un alt sirop pe foc) .L-am pus in forma de tort ,pe margine am captusit cu hartie de copt si apoi am pus fructe ,am turnat crema peste care punem iar fructe.Putem opri cateva mai frumoase pentru decorul deasupra jeleului.

Dam la rece pana se intareste.

Jeleul:

Punem intr-un vas tort gelee cu zaharul si incorporam lichidul putin cate putin .Dam pe foc 1 minut si apoi il turnam peste tort.Dam la rece pana se incheaga si apoi punem cateva din fructele mai frumoase pe deasupra .Decoram si cu frisca sau alte briz-brizuri.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2012, 23:55
la 27.05.2012, 01:33
delicios si frumos
la 27.05.2012, 08:15
iaurt si fructe de padure,ce poate fi mai bun
la 27.05.2012, 10:47
superbbbb
la 27.05.2012, 10:59
Excelent!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking