Tort cu iaurt si fructe

Postat de diaconta in Torturi
7 Aug 2010 | 18592 vizualizari
Tort cu iaurt si fructe

Un "dulce" care-mi place tare mult ,de aceea l-am facut in mai multe variante. Torturile mari sunt cadoul meu pentru nepoatele mele dragi Roxana si Anca.

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi Savoiardi
  • 1 iaurt 400 gr piersici
  • 1 iaurt 400 gr visine
  • 1 compot mare piersici
  • 4 plicuri gelatina
  • 400 gr frisca lichida
 

Mod de preparare

Crema 1:

1 iaurt mare(400g) de fructe piersici (sau alt fruct)

1 compot mare de piersici

2 plicuri de gelatina fin maruntita(transparenta)

200 ml frisca Hulala

Frisca se bate spuma (se pune intaritor daca este cazul) dupa care se adauga iaurtul de fructe,amestecand in continuare cu mixerul.Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100ml sirop de la compot,se pune la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba) si se toarna peste amestecul de frisca cu iaurt,omogenizand bine compozitia. Piersicile din compot se taie bucati mai mici si mai mari pentru ornare.

Crema 2

1 iaurt mare (400g) de visine(sau alt fruct)

2 plicuri gelatina fin maruntita

200 ml frisca Hulala

100 ml sirop de compot sau apa

Se prepara la fel ca si prima crema.

Se pune celofan intr-o cratita inalta sau o oala (sa aiba cel putin inaltimea unui piscot),se aseaza fructele din compot(cele pentru ornat)pe fundul vasului si se acopera cu o gelatina gele transparenta sau rosie(in functie de fructele folosite)preparata dupa instructiunile de pe ambalaj.

Piscoturile se inmoaie in siropul de la compot (daca ajunge)sau se face un sirop separat pentru asta.Se imbraca peretii vasului cu piscoturi,se pune Crema I apoi se pun fructele taiate bucati mai mici,apoi un rand de piscoturi inmuiate in sirop si Crema II.

La final un nou rand de piscoturi inmuiate in sirop.

Se lasa la frigider pana se intareste crema,se rastoarna pe un platou si se orneaza sau nu,dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2010, 23:34
Superbe,inca nu ai furculite dar ma intorc
la 07.08.2010, 23:41
am venit eu cu furculitele....ce bun trebuie sa fie
la 07.08.2010, 23:50
si eu am adus furcile super foarte bine arata si bun venit
la 07.08.2010, 23:52
Arata nemaipomenit!5 furcu si de la mine!
la 07.08.2010, 23:56
Gata am lasat tacamurile

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking