Ingrediente
- Blat : 3 galbenusuri
- 3 Linguri Fructoza
- 150 gr. margarina
- 2 Linguri faina integrala
- 2 Linguri tarate
- 3 Linguri cacao
- 100 ml. lapte caldut
- 1 pliculet praf de copt
- 1/2 lingurita esenta rom
- Crema : 200 ml. smantana dulce
- 450 gr. iaurt 0 % grasime
- 2 plicuri gelatina granule ( cate 7 gr./plic)
- 2 plicuri gelatina transparenta pt. ornat + 4 Linguri fructoza
- 1 lingurita esenta rom
- 300 gr. mure
- 5 linguri fructoza
Mod de preparare
La Blat : am batut galbenusurile + fructoza + marga semitopita. Am adugat cacao, esenta de rom si alternand am pus laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Am copt cca 30 minute la foc mediu. Am scos pe un gratar si am lasat la racit.
Crema : se bate frisca (smantana). Nu iese batz ca si frisca lichida. Se adauga iaurtul, fructoza, esenta de rom. Gelatina se lasa la inmuiat in putina apa rece apoi se dizolva la bain-marie. Se adauga si gelatina in frisca si se amesteca bine. Punem inelul formei in jurul blatului, aranjam hartie de copt cat mai inalta, turnam frisca.
O lasam cca 2 ore la frigider ca sa se intareasca si apoi aranjam fructele.
Gelatina pt. decor se face cfm instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe. Se da iar la frigider pana a 2-a zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat Montignac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|