Ingrediente
- Pt. cele 3 foi:
- 9 albusuri
- un praf de sare
- 9 lg zahar
- 4 1/2 lg faina alba
- 180 g nuca macinata
- Crema 1:
- 9 galbenusuri
- 9 lg zahar
- 3 lg faina
- 450 ml lapte
- 170 g unt
- esenta de vanilie
- Crema 2:
- 150 g zahar
- 200 ml frisca
- 100 g arahide nesarate
- Pt. decor:
- 100 ml frisca
- nuca macinata
- fulgi de migdale
Mod de preparare
Foile: Se fac 3 foi de blat impartind cantitatile la 3, astfel: se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand 3 lg de zahar, mixand bine dupa fiecare iar la final se adauga 60 g nuca macinata amestecata cu 1,5 lg faina. Se omogenizeaza amestecul cu miscari usoare si se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. cca 15-20 minute la 180 de grade. La fel se procedeaza si cu restul ingredientelor. Se lasa la racit.
Crema 1: Intr-o craticioara cu fundul dublu se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina apoi se toarna cate putin laptele amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema groasa ca budinca. Se ia de pe foc si se pune untul, omogenizam bine bine. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam esenta de vanilie.
Crema 2: Se topeste zaharul dupa care il turnam pe foaie de copt unsa cu putin ulei. Lasam sa se raceasca. Frisca se bate. Arahidele se macina mai mare la robot. Maruntim si zaharul caramel la robot. Se amesteca arahidele si caramelul maruntit impreuna cu frisca.
Asamblare tort: Se ia o foaie si se aseaza pe un platou. Se unge cu o treime din crema 1 iar peste se pune o treime din crema de frisca cu caramel. Se procedeaza la fel si cu restul. Se unge tortul pe margini cu frisca simpla, se pudreaza cu nuca macinata, se pun moatze de frisca deasupra si fulgi de migdale. Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|