Ingrediente
- Foi
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 1 lingura si jumatate cu faina(1 si 1/2)
- 120 gr nuca macinata
- Crema 1
- 6 galbenusuri
- 350 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 200 gr unt
- esenta de vanilie
Crema 2
- 200 ml frisca
- 100 gr zahar
- 120 gr nuca macinata mai mare
Mod de preparare
Foi
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Amestecam faina cu nuca si o adaugam treptat in bezea.Impartim compozitia in trei(3).Coacem 3 foi subtiri intr-o tava 24 cm diametru,tapetata cu hartie de copt la foc mic. Scoatem fiecare foaie,o dezlipim cu grija si le punem tot pe hartie de copt,dar nu una peste alta pt ca se vor lipi intre ele.
Crema 1
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin ca o crema si se albesc. Adaugam amidolnul si mixam bine. Laptele il punem la fiert,iar cand da in clocot il turnam in fir subtire peste crema si amestecam.Punem compozitia rezultata in vasul in care a fiert laptele si punem la foc mic pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Lasam la racit. Untul moale il mixam pana devine pufos,apoi adaugam putin cate putin in budinca racita mixand bine.La sfarsit punem vanilia.
Crema 2
Caramelizam zaharul.Dupa ce s-a caramelizat si a devenit auriu,il „picuram” pe hartie de copt si-l lasam la racit. Batem frisca,apoi adaugam „picaturile” de zahar ars si nuca macinata mare.
Crema 1 o impartim in doua(2) parti egale pe care o repartizam intre cele trei(3) blaturi.Acoperim toata suprafata tortului cu Crema 2 si dam la rece pt cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|