Ingrediente
Blat 1:
- 8 oua
- 400 gr zahar
- 260 gr faina
- 4 linguri ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- zeama de lamaie
- 1 ceasca nuci macinate
Blat 2:
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 130 gr faina
- 2 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- zeama de lamaie
- 1/2 ceasca nuci macinate
Blat 3:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 70 gr faina
- 1 lingura ulei
- 1/2 plic zahar vanilat
- zeama de lamaie
- nuci macinate
Crema de zmeura:
- 150 gr de zmeura
- 500 ml de mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 200 gr de zahar pudra
- 3 foi de gelatina
Crema de mure:
- 150 gr de mure
- 500 ml mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 200 gr de zahar pudra
- 3 foi de gelatina
Pentru ornat:
- zmeura
- mure
- frisca
- zahar pudra
- cacao
- ciocolata neagra
Ptr insiropat:se poate insiropa cu orice fel de sirop,suc doriti
Mod de preparare
Blaturile:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,galbenusurile se freaca bine cu uleiul si zaharul vanilat,se amesteca toate,apoi se adauga usor faina si nucile macinate.
Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu o foaie de copt,se toarna compozitia si se dau la copt.La final se face testul cu scobitoarea.Fiecare blat este dupa placere,primul blat de jos trebuie sa fie mai mare,apoi unul mic si ultimul si mai mic.
Dupa racire se taie blaturile in doua,se insiropeaza si se pune intre ele crema astfel obtinuta: se amesteca bine cu mixerul crema de mascarpone si zaharul,apoi se bate bine frisca se amesteca apoi cu crema mascarpone,se adauga gelatina preparata dupa prospectul de pe ambalaj si la final se adauga murele pisate,la fel se face si crema de zmeura.
Se asambleaza fiecare blat insiropat,dupa preferinte,apoi se imbraca cu frisca amestecata cu cacao si zahar pudra,pe cel de la mijloc l-am imbracat cu crema de mure(care mi-a ramas),se fac moate de frisca simpla si frisca amestecata cu cacao,si peste ele se pun cateva fructe,apoi se razuie cicolata amara.
Se da la rece ptr cateva ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu crema de mure si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|