Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 5 linguri apa
- 2-3 lingurite cacao
- 6 linguri faina
- 1 praf de copt
- 6 linguri zahar
- Crema:
- 250 gr. margarina
- 250 gr. zahar
- 450 gr. branza de vaci
- Glazura Fanta:
- 2 plicuri budinca (de frisca sau vanilie)
- 750 ml. suc fanta
Mod de preparare
Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu crema si-l reasezam in tava.
Urmeaza sa punem crema deasupra si glazura iar marginea detasabila va tine totul pana a doua zi cand glazura va fi intarita, abia atunci vom indeparta marginea de la tava.
Crema: amestecam margarina, zaharul si branza de vaci. Il punem peste blat.
Glazura Fanta: fierbem cele doua budinci cu 750 ml. suc de fanta, (eventual adaugam 2-3 linguri de zahar). Il turnam caldut peste crema de branza.
Tortul se va tine la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|