Tort „Fantezie în roz”

Postat de simonacallas in Torturi
23 Apr 2014 | 8400 vizualizari

Vă prezint un tort care pentru mine a constituit o provocare, nu atât din cauza faptului că a fost un roz degradé alcătuit din trei straturi (blat, mousse de căpşuni şi mousse de ciocolată albă), cât a faptului că am combinat elemente pe care care cofetarii – mai ales cei amatori, ca mine – se feresc să le alăture, din cauză că nu prea se „agreează”. Am vrut un tort uşor, cremos şi de aceea am ales mousse. Fiind atât de „soft”, nu l-am putut îmbrăca în pastă de zahăr, aşa că l-am îmbrăcat în frişcă. Am vrut să-l împodobesc cu ornamente din pastă de zahăr – care nu se lipeşte de frişcă. Aşa că am recurs la un mic truc: am preparat un perete subţire din ciocolată albă, care a funcţionat ca un mediu perfect de „tampon” între frişcă şi pasta de zahăr. E un tort cu textură şi arome delicate, pe gustul tuturor – şi al adulţilor, şi al copiilor: o fantezie dulce în roz.

Inapoi la reteta

Comentarii (43)

la 23.04.2014, 23:21
Rux, esti generoasa ca de obicei. Multumesc mult

Claudia, ma bucura aprecierea din partea ta. Multumesc
la 23.04.2014, 23:32
Pai n-o fi greu, da prea-i perfect si n-am eu atata rabdare Simo draga.....poate daca ma mai nasc odata! Si da imi place lozu', desi nu-mi placea inainte, dar de cand am fetita e un "must"! Te pup draga mea!
la 23.04.2014, 23:45
delicios si superb
la 24.04.2014, 05:59
la 24.04.2014, 08:50
Delicioșenie și perfecțiune, Fantezia roz Nu știu dacă aș avea asemenea răbdare
la 24.04.2014, 08:52
Beau cafeaua admirand tortul tau!
la 24.04.2014, 09:05
frumos
la 24.04.2014, 09:15
Corinuta, rabdarea se invata, mai ales cand e vorba sa faci pentru copii – iti spun asta din experienta Rozul e o culoare minunata, optimista, vesela si plina de savoare – cum sa nu-ti placa? Te pup si eu

Mihaela, multumesc

Criss

Cris, asa cum spusei mai la deal, rabdarea nu e ceva iesit din comun. In plus, e foarte relativa. Uite, eu de exemplu nu am rabdare sa fac cozonaci Atata ca, in timp, toti ne dorim sa facem alte si alte lucruri Te imbratisez

Meri, stii cat de draga imi esti?

Motanel, ma bucur ca iti place Dupa locomotiva aia fantastica, un tort asa ar fi o floare la ureche pentru tine
la 24.04.2014, 09:22
Simona, multe felicitari. Eu am vazut pe blog ce torturi esti tu in stare sa faci dar asta este muncit rau din cauza tencuirii. Foarte-foarte frumos si efectul este wooowww!!!

uitasem sa iti spun cat de folos ne sunt explicatiile date in detaliu. bravo!
la 24.04.2014, 09:51
Lia, iti multumesc mult pentru aprecieri E cu schepsis tencuiala asta, e o adevarata arta, si eu n-am avut de la cine sa invat, ca n-am avut zidari in familie. Noroc cu internetul, sa traiasca familia lui si cu tutorialele facute de oameni generosi care s-au gandit si la altii, asa mai invatam si noi cate ceva Sunt tare bucuroasa si onorata ca-ti plac torturile mele
la 24.04.2014, 11:23
Felicitari, e extraordinar ceea ce ai facut!
la 24.04.2014, 11:58
Felicitari pentru toata munca depusa la acest tort. Chiar ai talent!
la 24.04.2014, 12:50
Julie,

Rocsi

Sunteti niste dragute, va multumesc mult
la 24.04.2014, 13:08
e bestial!
la 24.04.2014, 13:39
un tort minunat! imi place foatre mult

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking