Tort Ferrero Rocher

Postat de stefy_a in Torturi
31 Ian 2017 | 10069 vizualizari
Tort Ferrero Rocher

Ingrediente

(pentru o tava de 24 de cm):

  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cacao
  • 30 g alune prajite si macinate
  • 1/4 praf de copt
  • Crema:
  • 150 g unt (80% grasime)
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri nutella (pentru a iesi crema mai inchisa la culoare - eu nu am mai pus)
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g napolitane cu crema de alune
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • putina esenta de rom
  • Decor:
  • 12 bomboane Ferrero Rocher
  • 5-6 linguri nutella
  • 50 g alune prajite

Mod de preparare

Blat:

Alunele (toate) se prajesc la 170 grade C, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata.

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adaugat treptat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Peste spuma de albusuri, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga apoi cacaua cernuta, praful de copt si faina si se amesteca cu o lingura, pana la incorporarea acestora.

Se macina 30 de grame de alune prajite si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si apoi, compozitia se imparte in doua, pentru a coace separat cele doua blaturi - puteti coace un singur blat pe care apoi il lasati la racit si apoi il taiati in doua :)

Se coace primul blat, in tava de tort tapetata cu hartie de copt, la 160 de grade C, timp de 15 minute. Cand e gata, se scoate pe un gratar si se lasa la racit. La fel, se procedeaza si cu al doilea blat.

Crema:

Napolitanele se introduc la frigider pentru a fi mai usor de tocat. Ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu frisca si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Separat, untul se mixeaza spuma cu zaharul.

Separat se mixeaza amestecul de frisca si ciocolata racit si se adauga peste spuma de unt. Se adauga apoi si cele 5 linguri de nutellla si se mixeaza pentru omogenizare. Napolitanele se toaca (eu le-am pus intr-o punga de hartie si cu ajutorul sucitorului le-am maruntit) mai grosier si se adauga peste crema, amestecand de aceasta data cu o lingura. Acum avem si crema gata, o lasam circa 30 de minute la frigider si trecem la pregatirea siropului.

Sirop:

150 ml de apa se amesteca cu o lingura de zahar si putina esenta de rom. Se amesteca pana se dizolva zaharul.

Asamblare:

Asezam pe un platou primul blat racit. Se insiropeaza si peste acesta, adaugam jumatate din cantitatea de crema. Peste ea, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se adauga restul de crema. Se niveleaza cu un cutit si se adauga cele 12 bomboane.

Marginile se ung cu nutella se niveleaza usor cu un cutit trecut prin apa calduta, se adauga alunele prajite si tocate grosier (le-am pus intr-o punga de hartie si le-am tocat cu sucitorul).

Se lasa la frigider 2 ore. Se serveste neaparat dupa doua ore, de cand este scos de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Postat de oanapl

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Iata cum se prepara Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune Se încălzesc 250g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2017, 12:01
Delicios!
la 31.01.2017, 12:23
Este yamyy!
la 31.01.2017, 12:28
la 31.01.2017, 15:43
Superb!
la 31.01.2017, 15:47
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking