Tort festiv-Mickey Mouse

Postat de ancutaCH in Torturi
23 Iul 2012 | 6957 vizualizari
Tort festiv-Mickey Mouse

Este un tort simplu de pandispan care il fac de ziua fiului meu dar anul acesta l-am facut si la petrecerea pentru copii de 1 iunie. De data aceasta l-am facut cu crema de ciocolata si l-am imbracat in frisca colorata peste care am pus figura lui Mickey Mouse pe care l-am facut din ciocolata topita....dar fiecare poate sa il faca dupa gustul si preferintele copilului vostru. Pofta buna!

Ingrediente

  • 8 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • esente de vanilie, rom
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de cacao- pentru blat maro
  • 250 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri de cacao pt crema (daca vreti, puteti face crema dintr-un plic de crema Dr.Oetker cu aroma preferata)

Mod de preparare

Se bat 8 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, vanilie, rom, coaja de lamaie.

Cele 8 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de zahar si o esenta de rom.

Se toarna galbenusurile peste albusurile bezea.

Se incorpozeaza si faina, turnata in ploaie impreuna cu lingurita de praf de copt putin cate putin pana se omogenizeaza.

! pentru blat maro se adauga 3 linguri de cacao date prin strecuratoare de ceai!

Se da la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt la 180-200 C cam pentru 30-40 minute.

Cand s-a racit blatul, se taie in 3 parti, pe care apoi se umplu cu crema de frisca cu aromele preferate, ciocolata sau fructe.

Crema de ciocolata: se bate frsica lichida cu cacao / ciocolata, dizolvata in frisca inainte de a o bate.

Crema de fructe: se bate frisca lichida dupa ce s-a dizolvat in ea cateva linguri de sirop sau dulceata de fructe.

Se imbraca tortul in glazura de ciocolata alba sau in frisca alba sau orice culoare preferati (se adauga 1 lingurita de colorant alimentar)

Pe Mickey Mouse l-am facut din ciocolata neagra si alba, topite (separat) si turnate pe forme decupate din carton imbracate in hartie de copt, pe care le-am pus la frigider si apoi cand s-au intarit se iau cu grija de pe carton si se asambleaza pe tort dand forma chipului lui Mickey Mouse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv-Mickey Mouse" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortul nostru brownie

Postat de GeorgianaGrigorescu

Tortul nostru  brownie

Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2012, 09:16
Nu am uitat ca va promisesem reteta tortuletului nostru de ziua copilului ...sper sa va placa!
la 23.07.2012, 09:34
ce bine arata
la 23.07.2012, 09:56
la 23.07.2012, 10:16
he, he, ce vesel e Mickey!
la 23.07.2012, 10:30
multumesc sufletista,MotanLaOale,privareLaura....

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking