Tort cu mouse de ciocolata si capsune

Postat de papabundetot in Torturi
28 Dec 2013 | 4085 vizualizari
Tort cu mouse de ciocolata si capsune

Pe 26 decembrie este ziua de nastere a lui iubi al meu asa ca nu se putea ca un asemenea eveniment sa nu fie “marcat” cu un tort pe masura :).Am preferat un tort mai usor,pentru ca noua nu ne plac cremele grele,cu unt si gandindu-ma la cat de repede s-a mancat…cred ca a fost o alegere buna.

Ingrediente

Am folosit pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 praf de copt
  • 3 zahar vanilat

Pentru mouse de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata 70%
  • 150 ml frisca+200ml
  • 100 gr unt
  • o lingurita flori de lavanda
  • 3 foi de gelatina

Pentru mouse de capsune:

  • 250 gr capsune (congelate)
  • 400 ml iaurt 0% grasimi
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 200 gr zahar brun

Mod de preparare

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina,praful de copt si am amestecat bine,iar la urma am incorporat usor si albusul fara a-l strica.Am pus aluatul intr-o forma de tort cu fund detasabil si am dat la copt,pana a trecut testul cu scobitoarea.Dupa ce aluatul s-a copt,l-am lasat sa se raceasca bine inainte de a pune ceva pe el.

Mouse de ciocolata:Am cautat pe Google o reteta autentica de mouse de ciocolata insa nu am gasit decat variante care nu aveau legatura una cu cealalta ,asa ca am selectat o varianta convenabila si rapida pentru ca tortul sa fie gata la timp.

Intr-o craticioara am pus 150 ml frisca lichida,100 gr unt si le-am pus la foc,cand frisca s-a infierbantat bine,am adaugat gelatina inmuiata inainte in apa rece,am adaugat ciocolata rupta bucati,florile de lavanda,zdrobite bine la mojar,am amestecat sa se topeasca ciocolata si apoi am dat sosul de ciocolata obtinut la racit.Intre timp am batut 200 ml frisca bine de tot,cand sosul de ciocolata s-a mai racit l-am adaugat peste frisca batuta si am omogenizat.Am turnat apoi mouse-ul astfel obtinut peste blatul de tort si am dat 2 ore la frigider.

Mouse de capsune: Am pus la foc 250 gr capsune congelate cu 200 gr zahar brun si le-am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit si capsunele s-au inmuiat bine. Am luat apoi blenderul de mana si am zdrobit capsunele,obtinand un sos,am adaugat in el cat inca era foarte cald,gelatina inmuiata in apa rece si am dat apoi sosul la racit.

Intre timp,am batut bine frisca,am adaugat apoi peste ea si iaurtul si la urma sosul de capsune,am pus totul peste stratul de mouse de ciocolata deja intarit si am dat din nou tortul la frigider pana a 2-a zi.

A doua zi am ornat putin tortul cu ceva frisca si gata! Un tort simplu si foarte aromat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort inimos

Postat de Anastasia

Tort inimos

Pentru blat Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece. Pentru mouse-ul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2013, 11:07
super bun La multi ani lui iuby al tau!
la 28.12.2013, 11:10
Multumesc mult!!!
la 28.12.2013, 11:11
la 28.12.2013, 11:14
La multi ani iubitului tau...Super bun tortuletul
la 28.12.2013, 11:14
Foarte frumos ti-a iesit! La multi ani pentru iubi al tau!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking