Tort fin cu ness

Postat de Dea_Dea in Torturi
8 Iun 2013 | 2910 vizualizari
Tort fin cu ness

Este un tort super delicios pe care l-am facut intr-un an de ziua mea. P.s. Decoratiunile sunt pictate de Denisa mea :)

Ingrediente

BLAT:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar

CREMA:

  • 500 gr branza
  • 100gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt

Mod de preparare

BLATUL: Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga , cacaoa, nesul, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (28cm), unsa sau cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit , la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

SIROP: Apa cu zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul si se lasa la racit.

CREMA: Frisca se bate. Branza cu zaharul si esenta de vanilie , se mixeaza bine pana devine pasta. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toarna peste branza se omogeniseaza si se incorporeaza si frisca.

GLAZURA: Ciocolata cu frisca si margarina , se topesc pe abur pana se omogenizeaza. Blatul se taie in doua se insiropeaza , se pune crema de branza si se glazureaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fin cu ness" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Mady

Postat de merisor67

Tort Mady

Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma. Se scoate...

Citeste continuarea

Tort de ciocolată şi cafea

Postat de madi_marin

Tort de ciocolată şi cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2013, 13:31
ce dragut e
la 08.06.2013, 13:44
la 08.06.2013, 14:21
la 08.06.2013, 14:28
la 08.06.2013, 14:29
CE FRUMOS E

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking