Ingrediente
BLAT:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 1 lingura ness
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
SIROP:
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
CREMA:
- 500 gr branza
- 100gr zahar pudra
- esenta de vanilie
- 250 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina
GLAZURA:
- 200 gr ciocolata alba
- 50 ml frisca lichida
- 25 gr unt
Mod de preparare
BLATUL: Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga , cacaoa, nesul, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (28cm), unsa sau cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit , la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.
SIROP: Apa cu zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul si se lasa la racit.
CREMA: Frisca se bate. Branza cu zaharul si esenta de vanilie , se mixeaza bine pana devine pasta. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toarna peste branza se omogeniseaza si se incorporeaza si frisca.
GLAZURA: Ciocolata cu frisca si margarina , se topesc pe abur pana se omogenizeaza. Blatul se taie in doua se insiropeaza , se pune crema de branza si se glazureaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fin cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|