Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea

Postat de Creatsa in Torturi
15 Mar 2013 | 14059 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea

Pentru toti iubitorii de cafea si ciocolata un tort super cremos si aromat!

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 3 lingurite ness(3 pliculete)
  • 1 plic praf de copt
  • Jeleu de cafea:
  • 450 ml cafea
  • 15 g gelatina fin maruntita
  • 3 linguri zahar
  • Mousse de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lichior de ciocolata/30 ml coniac
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 10 g gelatina fin maruntita(1 plic)
  • 400 ml frisca lichida
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • trufe de ciocolata

Mod de preparare

Prima data pregatim blatul.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul si rezulta o bezea tare si lucioasa (vezi foto)

Adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza bine. Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu o spatula. Amestecam faina cu nessul si praful de copt si le cernem in prealabil. Adaugam din amestecul de faina lingura cu lingura si amestecam usor cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapetam o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coacem blatul  in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii sau se desprinde usor de peretii formei in care a copt.

Intre timp pregatim jeleul.

Aducem cafeaua pana la punctul de fierbere, adaugam zaharul si amestecam bine. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 5 min apoi o adaugam peste cafeaua fierbinte si amestecam pana se dizolva gelatina. Turnam jeleul in forme de silcon (eu am avut de briose) si le bagam la congelator timp de 1 ora sau pana se incheaga bine.

Taiem blatul in 2 pe orizontal. Punem o parte din  blat pe platoul pe care vom servi tortul si punem in jurul lui un cerc detasabil de 26 cm. Scoatem cu grija jeleul din forme si il punem de jur imprejurul blatului.(vezi foto)

Din al 2-lea blat taiem un cerculet mai mic pe care il asezam in centrul jeleului.(vezi foto) si bagam la frigider pana pregatim crema.

Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Adaugam laptele in fir subtire si punem amestecul pe foc. Cand incepe sa se incalzeasca adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc si adaugam lichiorul.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 min dupa care o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam pana se topeste gelatina.

Mixam frisca apoi adaugam amestecul de ciocolata usor racita si amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.

Scoatem tortul de la frigider,adaugam 3/4 din crema ,adaugam al 2-lea blat(vezi foto) si acoperim cu restul de crema.

Dam tortul la frigider pentru minim 3-4 ore apoi il ornam cu ciocolata topita si trufe de ciocolata(sau ce doriti voi)

Se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de Alepaty

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...

Citeste continuarea

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Postat de rhapsody

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 21:42
Ce combinatie delicioasa
la 15.03.2013, 21:43
Multumesc Rocsi
la 15.03.2013, 21:46
frumos si bun bun
la 15.03.2013, 21:50
Multumesc Motan
la 15.03.2013, 21:51
Mmm........super delicios tort

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking