Tort fluturas

Postat de pusikmea in Torturi
27 Noi 2010 | 8197 vizualizari
Tort fluturas

astazi fina mea draga implineste frumoasa varsta de 22 de ani, cu aceasta ocazie i-am facut acest tort din tot sufletul.LA MULTI ANI DRAGA MEAI!!!!

Ingrediente

pt blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de apa
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt

pt crema:

  • 2 ouă
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de smântână
  • 1 plic gelatină
  • esenta de vanilie
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • kiwi
  • stafide

Pt ornat:

  • frisca
  • kiwi
  • portocala
  • pufuleti imbracatiin ciocolata

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana.

Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit.

Intre timp facem blatul astfel:

Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.

Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instrucxtiuniloe de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.

Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine.

Taiem blatul pe jumatate si intoarcem spate in spate formand astefl aripioarele( vezi foto), dupa care il insiropam si punem un strat decrema, fructe taiate cubulete, alt strat de crema, fructe si inca un strat de crema.

Ornam cu frisca si fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort fluturas aniversar

Postat de corina241

Tort fluturas aniversar

blatu l:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de deyutzky

Tort de ciocolata

Crema: Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc. Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2010, 19:09
Dana, e super tortul!
La multi ani finutei tale!
la 27.11.2010, 19:10
mah, tu esti o urmasa de-a lui miha de ai rabdare sa faci ataaaaateaaaaa floriceeeee leeeee@)))))
la 27.11.2010, 19:11
corina iti multumesc din suflet, ai fost pe faza, abia astept sa i-l daruiesc, imediat trebuie sa plecam la ea sper sa-i placa si ei, pupici
la 27.11.2010, 19:12
gabitzo, pana o ajung eu pe miha e cale lunga
la 27.11.2010, 19:13
la multi ani!!!!distractie placutasuper fluturasul

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking