Ingrediente
- 4 ouă
- · 200 gr zahăr
- · 1 plic zahăr vanilat
- · 150 gr făină
- · 50 gr amidon
- · 1 plic praf de copt
- · 1 lingură cacao
- Pentru cremă
- · 1 plic cremă de prăjituri cu aromă de lămâie
- · 1 plic zahăr vanilat
- · 500 gr amestec fructe: banane, portocale, cireşe, mere, struguri din compot
- · 2 plicuri gelatină transparentă
Mod de preparare
Baţi spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă, 150 gr zahăr si zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr până se întăresc. Amesteci făina cu amidonul, praful de copt şi cacao. Torni gălbenuşurile bătute spumă peste făină, amesteci să se omogenizeze şi încorporezi spuma de albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni aluatul într-o formă unsăşi tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncalzit aproximativ 15 minute. Când este gata, dai de-oparte hârtia de copt şi laşi blatul sa se raceasca. Desenezi un fluture, decupezi hartia, o asezi pe blat si cu un cuţit bine ascuţit, tai blatul în formă de fluture.
Prepari crema de prajitură cu aromă de lămâie conform instrucţiunilor de pe plic. Ȋntinzi crema pe blat, apoi aşezi cel de-al doilea blat, peste. De-asupra, îmbraci tortul cu crema rămasă, apoi pui fructele ca în imagine, iar peste ele torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Dai tortul la rece pentru 1 h, apoi se poste servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturaş" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|