Tort Fluture

Postat de AndrutzaP in Torturi
8 Apr 2016 | 4825 vizualizari
Tort Fluture

Povestea Tortului meu: la ziua iubitului meu ( mare fan ciocolata neagra) a venit si mama lui ( nu mananca deloc ciocolata neagra). Si...tot incercand sa gasesc o solutie sa impac si capra si varza, a iesit tortul de mai jos.   

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • 3 lg faina
  • 3 lg cacao
  • esenta de rom
  • In plus
  • frisca
  • piersici din compot
  • visine din compot

Mod de preparare

Blat

Incalziti cuptorul la 150 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. 

Untul, la temperatura camerei, se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge cremos. Apoi, unul cate unul, se adauga oualele. La sfarsit se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace la 150 grade timp  de 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema vanilie

Laptele se pune la fiert. Cele 6 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de vanilie. 

Crema de ciocolata

Laptele se pune la fiert. Cele 3 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina si cacaoa, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de rom.

Asamblare

Blatul de tort se taie in jumatate (ca in poza) si apoi, fiecare jumatate, se taie pe verticala in cate parti va permite grosimea tortului.

Asezati blaturile lipite unul de altul cu partea rotunda, in asa fel incat sa arate ca aripile unui fluture. Pe una dintre "aripi" asezati crema de vanilie si piersicile alternand astfel: blat, crema, piersici taiate mic, blat crema, piersici...si tot asa pana terminati.

Procedati la fel si cu partea cealalta, cea cu crema de ciocolata si visine.

La sfarsit ornati-l dupa preferinta. Eu l-am ornat cu frisca si cu bombonele de decor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Tort Fluture

Postat de Alina26

Tort Fluture

Blatul: 1.Separam albusurile de galbenusuri. 2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste...

Citeste continuarea

Desert tort cutie cadou

Postat de ancutsa

Desert tort cutie cadou

    Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2016, 10:53
Frumos
la 08.04.2016, 10:58
fain
la 08.04.2016, 10:59
Frumos La multi ani sarbatoritului
la 08.04.2016, 11:05
Multumesc
la 08.04.2016, 11:11
La multi ani !..

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking