Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan

Postat de Heracleea in Torturi
31 Mai 2013 | 12510 vizualizari
Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan

Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure este potrivit pentru etapa Consolidare a dietei Dukan, dar poate fi usor adaptat si pentru perioada Croaziera - vezi tips

Ingrediente

Ingrediente:

Blat

  • 2 oua
  • 4-5 linguri indulcitor
  • 4 linguri faina tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr. iaurt
  • 1 plic praf de copt e
  • senta de capsuni
  • 1 praf de sare

Cupola

  • 200 gr. fructe de padure
  • 12 foi gelatina
  • esenta de vanilie 6-7 linguri indulcitor
  • 400 gr. crema branza de vaci
  • 800 ml. lapte batut/iaurt
  • 1 lingura de cacao
  • 3 linguri lapte praf(optional)

Rulada

  • gem de visine dietetic
  • esenta de rom
  • 1 plic budinca cu gust de ciocolata neagra
  • 2 linguri faina de tarate de ovaz
  • 5 oua
  • 6 linguri indulcitor

Mod de preparare

Blatul

Se preincalzeste cuptorul la 180 de gr. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se amseteca faina de tarate cu taratele de grau, amidon, indulcitor si praf de copt. Se adauga iaurtul, esenta de capsuni si galbenusurile, se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi usor peste amestecul de fainuri.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort neaderenta, unsa in prealabil cu putin ulei. se coace timp de 25-30 de minute.

Se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.

Cupola

Intr-un castron mai mare se mixeaza crema de branza cu lapte batut/iaurt si indulcitor. Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Fructele de padure se paseaza. Gelatina se pune pe aragaz pana se dizolva - ATENTIE - NU SE FIERBE!!!! 

Se inglobeaza apoi in amestecul de branza si iaurt. Compozitia se imparte in trei. In prima se pune cacao si lapte praf fin, in a doua fructe de padure iar in a treia esenta de vanilie. Fiecare crema se mixeaza bine. Se tapeteaza un castron cu folie alimentara si se toarna crema de alba. Se da la frigider cca. 30 de min. Deasupra se toarna crema de fructe de padure.
Se baga iar la frigider pentru 30 de min. In final se toarna crema de cacao iar deasupra se aseaza blatul racit. Blatul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune ca si diametrul castronului.

Se da la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte. 

Rulada

Se separa albusurile de galbenusuri. Budinca de cacao se amesteca cu faina de tarate si indulcitor. Se aduga galbenusurile, esenta de rom si iaurtul si se mixeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in amestecul de fainuri.
Se toarna intr-o tava neaderenta, tapetata cu foaie teflonata sau din silicon si se coace la 180 gr. timp de 10-12 min. Cand este gata se scoate pe un servet umed. Deasupra punem un alt servet umed sa nu se intareasca.
Dupa ce s-a racit ungem foaia de rulada cu gem dietetic, apoi cu ajutorul servetului o rulam.
O impachetam strans in folie alimentara si o dam la rece.

Asamblare tort

Tortul se rastoarna pe un platou si cu grija se indeparteaza folia alimentara. Rulada se taie feliute si se pune de jur- imprejurul tortului. Deasupra se presara un pic de cacao. 

Se da la rece pana in momentul servirii!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Postat de simona72

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...

Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu doua creme

Postat de mirela0911

Desert tort diplomat cu doua creme

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2013, 13:41
la 31.05.2013, 15:34
Cat de frumos este!
Si cat de bun!
Ia sa vad eu unde stai ca poate vin la o felie de tort
la 31.05.2013, 15:39
e....e....n-am cuvinte!!
e senzational!
la 31.05.2013, 15:43
daca asta e de dieta,ma apuc de azi))
super
si bun venit
la 31.05.2013, 15:43
dia))))))))

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking