Tort G

Postat de Constelatialeu in Retete Montare D’oro
22 Noi 2018 | 4742 vizualizari
Tort G

Cei cu simtul umorului sigur  se gandesc la ce ma gandesc eu....dar puteti sa va dati cu parerea despre Tortul ''G'', sigur si limba are un punct G- papilele gustative-si atunci cand este lovit de arome, texturi si alte chestii afrodisiace este satisfacut, el punctu G.....pe asta am lamurit-o......Sa trec la aia cu nimic nu-i intamplator sau intamplator este ca se intampla ca  eu sa folosesc frisca Montare D`oro fara sa stiu ca intr-o zi Bucarasul o sa vina imbracat in Mos Craciun si-o sa puna de-un concurs....si uite cum se face ca eu am avut de facut un tort pentru o prietena si printre ingrediente se afla si frisca asta care e vedeta concursului cu pricina. Asadar si prin urmare datorita intamplarii intamplatoare uite si tortul pentru sarbatorita, pentru concurs sau doar pentru placerea mea de a ma juca in bucatarie......

Ingrediente

  • Blat cu nuca
  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 170 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • Blat cu alune de padure
  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 160 g alune de padure macinate
  • 2 linguri cacao
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 150 g zahar
  • 4 linguri lichior cafea
  • Crema cu ness
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g ness
  • 2 linguri lichior de cafea
  • Crema ciocolata
  • 200 g ciocolata neagra Schogetten
  • 150 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri sirop de cirese amare
  • Frisca pentru decorat tortul
  • 350 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 3 linguri sirop cirese amare
  • un pic de colorant rosu
  • Cirese amare din dulceata
  • ciocolata( topita ) Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am pus compozitia in forma de tort si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si apoi din forma si se lasa la racit.

Blat cu alune de padure. Am folosit aceiasi forma, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat faina amestecata cu cacaua si alunele macinate, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am pus compozitia in forma de tort si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si apoi din forma si se lasa la racit.

Blaturile le-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi.

Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, sa dea in 2-3 clocote, apoi se da la o parte de pe foc si se adauga lichiorul de cafea. Se lasa la racit.

Crema cu ness : Aceasta crema am pregatit-o in momentul cand m-am apucat sa asamblez tortul, este o crema rapida, care nu necesita prea multe batai de cap. In bolul robotului de bucatarie am pus mascarponele si frisca lichida. Separat intr-un bol am pus ness-ul, zaharul pudra si lichiorul de cafea si am frecat pana am obtinut o spuma. Aceasta spuma am pus-o in bolul robotului peste mascarpone si frisca si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema de ciocolata : Aceasta crema am preparat-o in doua etape, o etapa seara cand am facut si blaturile si a doua etapa a doua zi cand am asamblat tortul. Intr-un castron de inox am pus ciocolata, am adaugat frisca lichida si smantana de frisca si siropul de cirese amare, am pus castronul pe baie de abur. Amastecam continuu pana ce se topeste ciocolata, atentie nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se pune in vasul mixerului si se mixeaza foarte bine, pana obtinem o crema spumoasa.

Frisca pentru ornat. In vasul robotului se pune frisca lichida si smantana pentru frisca, neaparat sa fie foarte reci, apoi adaugam si siropul de cirese amare si un pic de colorant rosu. Se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca ferma cu care se poate orna.

Asamblare : Cele doua blaturi le taiem in doua parti. Asezam pe un platou blat cu nuca, insiropam bine si intindem crema cu ness, peste crema venim cu blatul cu alune, insiropam bine si intindem crema de ciocolata ( oprim un pic cat sa facem cateva ornamente deasupra) peste crema asezam cirese amare din dulceata, asezam blatul de nuca presam putin si apoi insiropam bine si intindem crema cu ness, peste care asezam si ultimul blat cel cu alune de padure si-l insiropam, apoi imbracam tortul cu crema de ness. Frisca o punem intr-un posh si incepem sa ornam cum avem inspiratie, facem si cateva ornamente din crema de ciocolata. Topim ciocolata si apoi ornam cu ea. Aici la parte cu ornat fiecare face in functie de inspiratia pe care o are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort G" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2018, 11:33
Ce faina e reteta Cleme , cred ca e tare bun tortul tau. Imi place ca ai combinat blatul de nuca , blat de alune cu crema cu ciocolata si cafea . Nebunie de arome. Multa bafta Cleme.
la 22.11.2018, 11:39
Cleme draga e demential tortul tau,ma gandeam si eu la ce te gandeai tu cand am vazut denumirea
la 22.11.2018, 12:12
frumos
la 22.11.2018, 12:15
Bravo Faina nimereala !!! Cata munca !!! Sa ai bafta !!!
la 22.11.2018, 12:16
Superb! Felicitari si succes!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking