Tort imbracat in Crema Caramel

Postat de adnas54 in Torturi
8 Feb 2010 | 6021 vizualizari
Tort imbracat in Crema Caramel

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 6 lg. zahar,
  • 6 lg faina,
  • 2 lg cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de branza :
  • 250 gr branza dulce grasa
  • 250 gr frisca lichida HULALA
  • 200 gr cioco alba pe care o topim pe aburi
  • Crema ganache de caramel:
  • 2 ciocolate caramel,
  • 300 frisca Hulala.

 

Mod de preparare

Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul (26cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

Crema de branza :
Punem branza dulce intr-un castron. Adaugam peste aprox 100 gr de frisca lichida si mixam. Adaugam ciocolata topita, mixam bine si apoi restul de frisca batuta separat si incorporata in crema.

Crema ganache de caramel:
Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa.
Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.


Decorarea:
am pus colorant rosu in putina ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort imbracat in Crema Caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Dana

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana

Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel,...

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Postat de medioto59

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Crema Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot. Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 17:12
wow arata foarte foarte frumos,...
la 08.02.2010, 17:53
foarte bun tortul...
la 08.02.2010, 18:12
bun tortuletul asta...
la 08.02.2010, 18:15
rivka, diana_k si rocsi, va multumesc pentru aprexieri.
la 08.02.2010, 18:18
superb si cred ca-i si delicios...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking