Tort Kinder Pingui

Postat de TAB1TA in Torturi
26 Mar 2014 | 9591 vizualizari
Tort Kinder Pingui

Un tort neasteptat de atragator si bun mai ales pentru cei mici. Inspiratie: Miha si Ancuta. Multumesc!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 70 g faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Glazura 1:
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 35 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • Glazura 2:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt
  • 75 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pentru blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Separat se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri. Se adauga laptele, uleiul si mierea si se amesteca pana la omogenizare.  Albusurile se batem spuma cu un praf de sare, iar  apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Se imparte aluatul in doua parti egale si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, timp de aproximativ 15 minute.  Se lasa foile sa se raceasca fara a se scoate hartia de copt.

Pentru crema:

Se mixeaza smantana pana devine pufoasa, iar apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. Gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa rece timp de 5 minute. Se dizolva gelatina hidratata la foc foarte mic, avand grija sa nu fiarba. Se adauga treptat laptele condensat si esenta de vanilie peste gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna apoi amestecul peste frisca batuta si se amesteca usor pana se omogenizeaza.

Pentru glazura 1:

Toate ingredientele se topesc la foc mic sau la microunde si se amesteca pana se omogenizeaza.

Pe un platou se aseaza o foaie de blat si se monteaza in jurul ei inelul. Peste blat se pune jumatate din crema si se niveleaza. Se toarna apoi usor glazura 1 si se da tortul la congelator 5 minute, pana cand se intareste glazura. Se scoate tortul de la congelator si se intinde restul de crema, apoi se acopera cu a doua foaie de blat. Se da apoi tortul la frigider pentru 2-3 ore. Dupa ce a stat la rece, se desface inelul.

Pentru glazura 2:   

Se pun ingredientele la foc foarte mic si se lasa pana se topesc. Se ia de pe foc si se amesteca bine.  Se lasa putin sa se racoreasca, apoi punem peste tort incepand din mijloc.

Se orneaza dupa preferinte si semai da la frigider pana cand se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Cuburi "Kinder Pingui"

Postat de Creatsa

Cuburi "Kinder Pingui"

Foi: Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat mierea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2014, 00:34
O bunatate
la 27.03.2014, 00:35
Chiar asa Andreea
la 27.03.2014, 04:49
bun bun
la 27.03.2014, 06:42
delicios!
la 27.03.2014, 06:52

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking