Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)

Postat de angyb in Torturi
26 Sep 2013 | 10731 vizualizari
Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)

Cum de ziua mea si nici a lui Willi nu am fost acasa sambata am sarbatorit dupa aproape o luna zilele noastre de nastere si cum o prietena buna de ceva vreme ma tot inebunea ca vrea kinder pingui am hotarat sa o refac ,cu reteta de blat al lui Miha.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 30ml lapte
  • 100ml ulei
  • 50 g gris macinat fin
  • 40g cacao
  • 70 g faina
  • 2 linguri de miere
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 500ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • nutella
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 100g unt
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin o crema. Amestecam faina cu cacao,grisul si praful de copt si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Adaugam laptele,mierea si uleiul si le amestecam bine. Batem spuma albusurile si le incorporam la compozitia obtinuta .

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim pe baie de abur ciocolata alba cu 200 ml de frisca dupa care punem compozitia obtinuta cateva ore la congelator. Batem spuma frisca ramasa si apoi adaugam crema de ciocolata si continuam sa batem pana cand devine o spuma tare.

Taiem blatul in 2. Punem borcanul de nutella in apa fierbinte ca sa se poata intinde mai usor. Luam deoparte 2 linguri de crema si le amestecam cu o lingura de nutella si le lasam deoparte pt.a le folosi la decorul tortului.

Intindem 1/2 din crema pe primul blat ,intindem un strat de nutella si dam la frigider cateva minute pana cand se intareste ciocolata. Intindem restul de crema si acoperim cu al doilea blat. Topim pe baie de abur ciocolata menaj cu untul si il turnam deasupra ca sa acopere tot tortul . Decoram cu crema amestecata cu nutella. 

Pt.decorile de ciocolata alba : punem ciocolata intr-o punga de plastic ,punem panga intr-o craticioara cu apa fierbinte. Pe o hartie de copt desenam decorurile care dorim si cand ciocolata s-a topit taiem un colt mic a pungii si pe partea opusa a desenelor facem decorurile care am desenat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu ciocolata si crema Bailey's

Postat de momo121

Desert tort aniversar cu ciocolata si crema Bailey's

Pentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2013, 14:54
ce fain ii
la 26.09.2013, 14:54
Tare bun
la 26.09.2013, 14:56
Foarte fain arata!
la 26.09.2013, 14:57
la 26.09.2013, 15:02
v-ati rasfatat la multi ani amandurora

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking