Tort Kodrit-Kadir

Postat de Constelatialeu in Torturi
25 Mar 2015 | 6291 vizualizari
Tort Kodrit-Kadir

Am vazut si eu reteta bantuind pe ici pe colo si mi-a placut cum se prezenta.....am executat-o si eu,mi-a placut,rece si cu multa frisca....

Ingrediente

  • Blat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Caramel
  • 5 linguri zahar tos

Mod de preparare

Mai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se raceasca.

Crema : Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat bine,pana zaharul s-a topit,apoi am adaugat esenta de vanilie si laptele

Blat :Oul impreuna cu zaharul l-am mixat bine,apoi am adaugat uleiul ,ca la maioneza.Separat am amestecat faina,cacaoa si praful de copt,pe care le-am amestecat cu oul mixat,am adaugat si nesul,esenta de rom si la final laptele.

Asamblare : Peste zaharul caramelizat si racit turnam crema de oua cu lapte,apoi rasturnam compozitia de blat,avand garija sa o punem in mijlocul cratitei,ca apoi ea sa se imprastie cat de cat uniform.Se da cratita la cuptorul preincalzit,cca 40 min.Blatul se va ridica deasupra,facem testul scobitorii si daca aceasta este curata,tortul e gata.Trebuie sa se vada ca e desprins de jur imprejurul marginei .Se lasa la racit si apoi cu ajutorul unei farfurii se rastoarna tortul.Se serveste rece cu frisca sau fara,dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit-Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort martisor

Postat de Constelatialeu

Tort martisor

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Postat de diaconta

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2015, 11:56
delicios!!!
la 25.03.2015, 11:57
e foarte bunn
la 25.03.2015, 12:01
delicios
la 25.03.2015, 12:01
Asta imi place tare mult. Nu am stiut ca-i zice asa....
la 25.03.2015, 12:10
Deci si tu te dai cu turcii ))

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking