Tort Krantz

Postat de iri_love in Torturi
11 Noi 2015 | 6223 vizualizari
Tort Krantz

Aceast tort l-am facut anul trectut pentru sotul meu, de ziua lui deoarece prefera nuca in loc de ciocolata , iar in privinta asta nu am dat gres deloc alegand aceasta varianta de tort cu nuca.Mai mult ce pot sa spun ca doar o felie am salvat, doar pentru a face poza.....

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 200g faina,
  • 9 linguri de apa rece,
  • 6 linguri de ulei,
  • 6 linguride zahar,
  • 250g miez de nuca .
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 2 oua,
  • 150g zahar,
  • 6-7 linguri de faina,
  • 2 plicuri zahar de vanilie,
  • 1/2 margarina.
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata neagra
  • bineinteles nuca
  • Pentru sirop:
  • 500ml apa,
  • 150g zahar,
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Incepem cu miezul de nuca , pe care o prajim un pic in cuptor , dupa care 3/4 din miez il dam pe masina de macinat iar restul de miez il taiem cu cutitul(acesta din urma il folosim la ornat).

Blatul:

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri(pe care le punem in vase separate si destul de inalte).

Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare .

Galbenusurile , impreuna cu zaharul le vom mixa pana se va forma o crema spumoasa, dupa care vom adauga putin cate putin si apa rece.

In aceasta compozitie vom adauga albusurile putin cate putin , amestecand sau mixand incontinuu.

Apoi vine randul uleiului , fainei si la final se adauga miezul de nuca, amestecand usor pentru a nu se lasa compzitia.

Compozitia se va turna intr-o tava ce a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina, dupa care se va da la cuptorul prentru 50 de minute.

Dupa racire se va taia blatul in trei parti.

Crema :

Ouale se vor amesteca cu zaharul, dupa care se va turna laptele putin cate putin si se va amesteca pana la dizolvarea zaharului.

Se va adauga zaharul vanilat  si apoi faina in ploaie, amestecand pentru a nu se forma cocoloase.

Se va pune apoi la fiert amestecand din cand in cand si se va lasa pana se ingroasa crema.

Se lasa sa se racoreasca dupa care se va adauga margarina .

Intre timp se pregateste siropul, prin punerea apei impreuna cu zaharul la fiert.Dupa ca a fiert apa se da de pe foc si se adauga esenta de vanilie.

Asamblare: 


Se insiropeaza primul blat dupa care se adauga o parte din crema si apoi se presara cateva nuci taiate.

Se va adauga al doilea blat care se va insiropa, se va adauga a doua parte din crema si apoi se va presara iar nuca.

la final va aseza ultimul blat care se va insiropa si el , iar apoi se va acoperi tortul cu crema ramasa.

Pe marinea tortului se va presara nuca taiata iar deasupra se va orna cu fulgi de ciocolata.Aceasta a fost alegerea mea, fiecare orneaza dupa gust si preferinta dar neaparat sa fie si nuca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krantz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu frisca si nuca

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu frisca si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2015, 00:35
La multi ani cu sanatate sotului Felicitari tie pentru tortul delicios
la 11.11.2015, 02:00
Multumesc frumos Mihaela!
la 11.11.2015, 04:53
Delicios, la mulți ani
la 11.11.2015, 06:17
E complicat pentru mine, migălos adică. Dar de mâncat, mănânc cu plăcere.
la 11.11.2015, 06:46
Sa-ti traiasca sotul!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking