Ingrediente
- aluat in foi - cumparat sau preparat
- lapte condensat- doua cutii
- unt - 100 gr
- nuci pisate- 200 gr
pentru ornat
- 50 gr ciocolata
- biscuiti 250 gr.
Mod de preparare
Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la aluat. Al doilea aspect: e necesar sa gauriti cu furculita toata suprafata aluatului intins . Se coc blaturile la o temperatura de 150 C , pentru ca trebuie sa fie bine uscate in cuptor. In combinatie cu crema de lapte condensat fiert si nuca faramitata - ele dau un gust crocant. Acesta este efectul acestui tort. Gustul crocant al foilor coapte.
Crema se prepara din lapte condensat fiert , amestecat bine cu unt moale. Laptele condensat se poate cumpara gata fiert , sau daca nu aveti posibilitatea sa cumparati , atunci se fierb borcanele intr-un vas mai mare, asezat la fund cu o stofa , timp de 4 ore. Se raceste si se amesteca cu untul moale.
Se asambleaza tortul din foi , pe care le pasati usor cu mana, daca se farama putin , nu va faceti grija. Se unge cu un strat subtire de crema si se presara cu nuca macinata deasupra. In crema ramasa se adauga putin praf de cacao, sau se topeste o bucata de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.
Se poate taia cu un cutit foarte bine ascutit si mai subtire la lama ,formand mici prajituri ornate dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La mai mult si la mai mare "" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (62)
|