Tort la metru cu glazura de lamaie

Postat de momo121 in Prajituri
5 Apr 2015 | 9299 vizualizari
Tort la metru cu glazura de lamaie

Un desert ieftin si foarte aspectuos pentru a impresiona!

Ingrediente

Pentru chec:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 cana de faina
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • 50ml ulei
  • 2-3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 1 plic crema de prajituri cu aroma de lamaie
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri de zahar

Pentru glazura:

  • 1 pahar zahar pudra
  • zeama de la o lamaie mai mica

Mod de preparare

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Dam compozitia in 2, si o parte o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba si cea maro in tavi de chec si dam la cuptor, facem testul cu scobitoarea.

Lasam checurile sa se raceasca si le taiem felii. Umplem fiecare felie de chec (una alba- una maro) cu crema de lamaie, pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce terminam de umplut toate feliile. 

Deasupra am facut o glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie, am amestecat bine si am turnat usor peste tortul obtinut.

Este mai rapid, dar si delicios! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la metru cu glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "la metru"

Postat de marcelika

Tort "la metru"

Separam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2015, 19:58
la 05.04.2015, 20:00
la 05.04.2015, 20:03
Si mie o bucatica!
la 05.04.2015, 20:08
O reteta pe placul tuturor!
la 05.04.2015, 20:12
Arata super!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking