Ingrediente
Blat
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- Coaja de lamaie
CREMA
- 500 ml suc de portocale
- 3 linguri de amidon
- 3 linguri de zahar
- 300 ml frisca
Decor
Mod de preparare
Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,
Galbenusurile le mixam cu uleiul.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam 1/2 din albusuri,amestecam bine cu lingura de lemn,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie,restul de albusuri si amestecam cu miscari usoare,
Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,
Crema-amidonul il amestecam cu zaharul si putin suc,restul il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul,amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata inainte,
http://www.youtube.com/watch?v=FVmJv7_2mjU de aici m-am inspirat pentru model
Vom taia marginile la tort care le vom folisi deasupra
asamblarea-blatul il vom taia in 3 felii
Asezam prima foaie-insiropam-crema-blat-insiropat-crema-foaie si decoram cu pasta de zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masinuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|