Tort Masinuta

Postat de sufletista in Torturi
23 Iun 2013 | 5056 vizualizari
Tort Masinuta

Acest tort la-m facut pentru puiutul mic(luna trecuta asa ca nu cereti ca e expirat) Nu a iesit el cum imi doream dar a fost foarte bun la gust

Ingrediente

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Coaja de lamaie

CREMA

  • 500 ml suc de portocale
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml frisca

Decor

  • pasta de zahar

Mod de preparare

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,

Galbenusurile le mixam cu uleiul.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam 1/2 din albusuri,amestecam bine cu lingura de lemn,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie,restul de albusuri si amestecam cu miscari usoare,

Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Crema-amidonul il amestecam cu zaharul si putin suc,restul il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul,amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata inainte,

http://www.youtube.com/watch?v=FVmJv7_2mjU de aici m-am inspirat pentru model

Vom taia marginile la tort care le vom folisi deasupra

asamblarea-blatul il vom taia in 3 felii 

Asezam prima foaie-insiropam-crema-blat-insiropat-crema-foaie si decoram cu pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masinuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Tort Zebră (2) pentru Rareş

Postat de diaconta

Tort Zebră (2) pentru Rareş

Blat: Se impart cantitatile in doua si preparam doua blaturi. Se separa ouale.Cele 5galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa.Laptele se incalzeste putin si se...

Citeste continuarea

Tort masinuta

Postat de pusikmea

Tort masinuta

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia.Turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2013, 13:45
la 23.06.2013, 13:51
la 23.06.2013, 13:57
la 23.06.2013, 14:17
Ce dragut. Ce inseamna sa ai copilasi, trebuie sa faci torturile dupa dorintele lor
la 23.06.2013, 14:20
Rocsi si ce bine ca este youtube

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking