Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy

Postat de boscodina in Torturi
2 Oct 2009 | 36548 vizualizari

Inapoi la reteta

Comentarii (111)

la 16.10.2009, 08:36
Laurentiu, ti-am mai zis, dar vad ca te faci ca nu intelegi. nu am comparat tortul cu aperitivul. ci tortul cu reteta verzei. stai linistit ca sintem corecti, iar la concursul urmator vom indrepta neajunsurile gasite la cel tocmai incheiat. daca ai de gind sa vii cu critici constructive, vezi mesajul boscodinei, atunci e ok, daca vii doar asa sa bagi zizanie, mai bine te opresti la mesajul de mai sus.
la 16.10.2009, 08:54
Bucataras...nu vreau sa bag zazanie nicaieri. Dar tot nu pot intelege cum varza a primit 5 si tortul 2. Ca acum zici ca aceste 2 au fost comparate! Oricum ai spune-o...nu asta ai comparat. Ai comparat asa: ce nota trebuie sa ii dau tortului si ce nota sa ii dau verzei, ca varza sa castige per total! Si asta va denota faptul ca nu a fost obiectiva notarea! Recunoaste asta si gata...renunt la comentarii!
la 16.10.2009, 10:18
Vezi Bucataras...asta m-a deranjat de la inceput...nu ai recunoscut ceea ce era evident. Si sa stii un lucru...si tacerea e un raspuns! QED.
la 16.10.2009, 12:02
Bosco, nu mai fii suparata! Reteta ta este minunata, am salvat-o si o voi face cu prima ocazie. De data aceasta nu a fost sa fie... Dar sa stii ca prajitura ta a castigat multe admiratoare printre prietenele mele si e rezervata pt.ocazii speciale.
Toata cearta asta mi-a lasat si mie un gust amar.
Dar trecem peste asta si bucatarim in continuare cum stim noi mai bine. Bucuria si satisfactia celor pt.care gatim nu se compara cu nici un premiu.
Eu te voi vizita in continuare pe blog-ul tau. Vreau sa te intreb niste chestii legate de mirodenii.
Weekend placut!
la 16.10.2009, 12:25
apropo de notare si eu cred ca laurentiu are dreptate chiar daca nu ma exprim in aceeasi maniera. cat despre reguli am zis cam acelasi lucru cu boscodina, fara a elabora atat.... in fine, si totusi contul meu cand va fi sters. chiar nu e corect sa nu poti iesi din schema liber, la fel cum ai intrat. multumesc
la 16.10.2009, 12:41
Klaus, de ce sa iti stergi contul? este munca ta. doar ca sa dai satisfactie unor "binevoitori"?
la 16.10.2009, 12:56
Lacrima, am notat toate neajunsurile, le recunoastem si fii sigura ca vom indrepta lucrurile. Uite, tu ne-ai ajutat cu ideea de a putea avea optiunea de a nu intra in concurs. Bosco a venit cu alte 3-4 sugestii foarte bune. Este excelent. Revin cu rugamintea de a nu reactiona la nervi.
Leoflori, multumim pentru sprijin. Acesta este foarte important pentru noi, mai ales ca am fost si vom ramine corecti, inclusiv recunoscind unde am gresit.
la 16.10.2009, 12:57
stii LeoFlori...nu anonimii ma deranjeaza. ei nu merita atentie pentru ca n-au curajul sa-si asume propriile vorbe. dar cand la anonimi subscriu si oamenii langa care credeai ca esti binevenit fara ca macar sa intrebe daca au o neclaritate.... chiar e nasol. si pana la urma a avea ca utilizator posibilitatea de a sterge contul tine de normalitate. intri prin alegere, trebuie sa poti iesi la fel...oricand doresti.

m-a deranjat ca dintre toti utilizatorii comentariile aiurea au fost facute doar in dreptul meu, cand eu am postat in singurul mod in care era posibil sa semnalez ca nu vreau sa particip la concursul pentru un aparat foto! iar comentariile alea au apartinut juriului. si au trecut si la depunctari... asa fara ca macar sa intrebe. daca nu s-ar fi trecut la comentarii publice adica la "datul cu bota" fara a se cere lamuriri macar zau ca taceam din gura si-mi vedeam de treaba indiferent ce imi convenea ori ba in zona. dar nu inteleg sa fiu luata pe sus, aruncata intr-un concurs, comentata aiurea, depunctata asa... fara ca macar sa vreau sa fiu parte a unui concurs. sa inteleg ca deranjez in halul ala incat s-a intunecat ratiunea si spiritul banal de observatie al juriului?
la 16.10.2009, 13:03
si mai e ceva Bucataras. iarta-mi sinceritatea poate abrupta de astadata. Laurentiu are dreptate cand zice ca nu poti pune varza si tortul pe acelasi palier. adica sunt totusi doua moduri de abordare diferite, munca diferita, creativitate diferita... e mult mai elaborat un tort decat o mancare si se stie si se recunoaste ca tortul e "clasa" unei gospodine... spun asta pentru viitor... corect e sa pui tort la tort, aperitiv la aperitiv, etc... pentru corectitudine in evaluare mi s-ar parea mai normal asa.
la 16.10.2009, 13:17
Laurentiu, banuiesc ca mie mi-a fost aruncata asta. "Ca vad ca stie si unde stai, plus ca vad ca stie toate metodele de furat voturi. Mai putin pe siteurile unde nu se pot fura si unde incepe sa ceara ajutorul ca disperata!" Nu am chef de polemici si jigniri...Si eu ca si voi pot dovedi ca n-am nici o legatura cu Costel, cine-o mai fi si dumnealui. Imi pare foarte rau ca s-a ajuns la asa discutii. Nu m-am gandit in veci ca asa va fi...:(
la 16.10.2009, 14:55
Nu te mai gandi Miha... oricum esti castigatoarea! si ai castigat pe regulile concursului asa cum au fost facute. deci n-ai de ce sa te simti tu prost. si discutiile nu sunt ceva negativ. sunt negative doar daca se ajunge la atacuri aiurea si se vorbeste nu la fapta, ci la persoana...
la 16.10.2009, 17:00
Miha...sa stii ca nu la tine ma refeream cand am spus ce am spus. Ma refeream la grupul Boscodinei de pe un alt site de copii...e o doamna profesoara...care, atunci cand avea nevoie de voturi, cerea....apoi a descoperit ca poate fura voturi...si era mare castigatoare fara a avea nevoie de prieteni. Eu insa mi-am ajutat toti prietenii (cu lista mea bogata de prieteni) la concursurile care credeam ca au fost corecte. Aici un singur lucru m-a deranjat. Ca s-au dat ultimele 2 note, exact cat a fost nevoie pentru a pierde tortul. De ce nu i-a dat nota 1 macar? Deci...nu a fost o votare obiectiva....si parerea asta nu mi-o va lua nimeni. Nu cunosc care cu cine e prieten pe acest site...ci doar ca acest sistem de notare nu a fost corect. Putea castiga oricine, fajitas, pizza (desi ala a furat multe voturi ca il cunosc de pe alte siteuri)...dar nu asa....exact cu ce note erau necesare. Si asta...dupa ce 2 bucatari au recunoscut ca tortul e foarte bun si reteta merita nota 5.
la 17.11.2009, 00:44
tortul mi se pare ok dar la aspect mai ai de lucrat...umpic mai fin...
la 29.11.2009, 18:32
M-a sunat Mos Craciun si mi-a spus sa ma pregatesc cu ceva bun daca vreau sa imi dea cadoul pe care mi l-a pregatit. Si ma gandeam sa ii fac prajitura asta. Da am vazut ca lipseste ceva la ingrediente si vreau sa te intreb ...pt ca vreau sa iasa perfecta minunatia asta dulce. Ai scris la modul de preparare al cremei mocca+brandi ca se amesteca frisca cu zaharul, dar la ingrediente nu ai scris deloc zahar. ....probabil din graba.Daca esti draguta as vrea sa imi spui....sau poate lasi la aprecierea gospodinei.Oricum frisca lichida e dulce.....De+abia astept sa o pregatesc, ca mi+a facut cu ochil de mai demult,iar acum e o ocazie perfecta.
la 06.01.2010, 11:43
frisca lichida pe care eu o folosesc e neutra asa ca trebuie adaugat zahar , am pus vreo 4 linguri de zahar. scuze ca raspund dupa secole.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking