Ingrediente
BLAT:
- 6 oua,
- 2 linguri apa,
- 2 linguri ulei,
- 8 linguri faina,
- 8 linguri zahar,
- 1 praf de copt,
- 3 linguri cacao
CREMA:
- 400 ml frisca,
- 200 ml lapte condensat,
- 1lingura varf cu miere,
- 2 plicuri gelatina de 8gr,
- 100 ml lapte,
- 1 zahar vanilat,
- 1 plic intaritor de frisca,
GLAZURA:
- 200 gr ciocolata menaj neagra,
- 100 ml frisca lichida,
- 1 lingura lichior(eu am pus de visine),50gr unt
DECOR:
Mod de preparare
Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri.
Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat si dam la cuptor 35minute la foc mic.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema:Gelatina o amestecam cu 50ml lapte si lasam cateva minute.Adaugam inca 50ml lapte,laptele condensat si mierea si punem pe foc pana incepe sa fiarba.Oprim si lasam sa se raceasca bine.Batem frisca cu un plic de intaritor de frisca si zaharul vanilat si amestecam cu compozitia pregatita inainte.
Taiem blatul in doua si la mijloc punem crema.
Pregatim glazura pe care o turnam deasupra:Punem intr-o craticioara frisca lichida,adaugam untul si lasam sa se topesca apoi punem ciocolata si lichiorul.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam deasupra tortului,de la mijloc.Lasam sa se raceasca apoi ornam dupa preferinte cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (63)
|