Tort Mimi a la Cosmin

Postat de Bucataras in Torturi
27 Apr 2009 | 4522 vizualizari
Tort Mimi a la Cosmin

Tort ornat cu ciocolata rasa si mandarine.

Ingrediente

-    10 oua -    10 linguri zahar -    10 linguri nuca macinata -    3 linguri pesmet -    3 linguri faina -    zahar vanilat 1-2 plic CREMA -    7  oua -    14 linguri zahar -    100 g cacao -    2 si ½ pachete unt -    esenta rom

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat.

Pentru crema, ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt.


Se raceste si se adauga romul si restul de unt frecand cu mixerul pana se lichefiaza.

ASAMBLARE

Blatul racit se taie in 3 si se siropeaza cu sirop rece ( apa si zahar dupa gust fierte la care se adauga coaja portocala si suc de la jum. lamaie si multa esenta de rom 2-3 fiole)

- Crema se intande intre blaturi si se imbraca intregul tort. Se orneaza cu nuca coapta la cuptor si zdrobita nu macinata , facuta eventual cranz in zahar caramel sau se poate orna cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimi a la Cosmin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu iaurt si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu iaurt si capsuni

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si...

Citeste continuarea

Tort aniversar - un an de bucataras(reteta nr. 250)

Postat de merisor67

Tort aniversar - un an de bucataras(reteta nr. 250)

Mai intai am pregatit visinile carora le-am scos samburii am presarat 4 linguri de zahar peste ele si le-am dat la rece o jumatate de zi pana au lasat sirop, apoi le-am pus la foc moale pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2011, 16:41
la 07.02.2013, 15:12

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking