Tort "Minge"

Postat de annemarry in Torturi
29 Oct 2012 | 4640 vizualizari
Tort "Minge"

Deoarece imi place fotbalul...am cautat ceva retete de unde sa ma inspir :) si am "construit" un mini gazon :D

Ingrediente

  • Ingrediente pt blatul amandina (gazonul :D )
  • -10 oua
  • -250 gr zahar
  • -50 ml ulei
  • -1 esenta rom
  • -faina cat cuprinde, eu pun la ochi. aproximativ 150-180 gr :-s
  • -cacao
  • Pt crema amandina:
  • - 3 galbenusuri
  • -un pachet unt
  • -o cana zahar
  • -o esenta rom
  • -cacao
  • Sirop:
  • -150 gr zahar
  • -o cana apa
  • -o esenta rom
  • Pt minge care este din diplomat :
  • -2 oua
  • -150 gr zahar
  • -200 ml frisca lichida
  • -o cutie compot ananas
  • -3 pliculete gelatina
  • Pt ornat:
  • -300 ml frisca lichida
  • -ciocolata topita (cateva patratele)
  • -colorant verde (eu nu am gasit nimic verde asa ca am combinat albastru cu galben,si a dat o imitatie de verde :)))) nu cum mi-am dorit eu dar e acceptabil )

Mod de preparare

Mod preparare amandina:

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu romul, uleiul si un praf de sare. Dupa ce am batut bine albusurile, adaugam si galbenusurile peste, apoi faina si cacaoa. Punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pt 25-30 minute. Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Siropul: Punem zaharul pe foc pana se caramelizeaza apoi adaugam apa si dupa ce s-a racit un pic punem esenta de rom.

Crema: Batem galbenusurile bine cu zaharul, pana se topeste, apoi punem untul, romul si cacaoa. Batem bine si apoi o dam un pic la rece.

Asamblare: insiropam blatul (dupa preferinta,mai mult sau mai putin), lasam sa intre bine siropul si apoi punem crema, partea a 2-a de blat si insiropam iar. Dam la rece.

Mod preparare minge: Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu jumatate din cantitatea de zahar, iar albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate. Punem galbenusurile pe foc un pic, si peste turnam si gelatina pe care am preparat-o conform instructiunilor (cu compot de ananas in loc de apa) :). Luam de pe foc. Frisca o batem si pe ea spuma bine de tot si adaugam albusurile spuma. Peste compozitia rezultata punem si galbenusurile cu gelatina si bucati de ananas. Punem intr-un castonel si dam la frigider pentru cateva ore.

Asamblarea finala :D : Cum arata in poza :)

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Minge"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Tort teren de fotbal

Postat de Criss

Tort teren de fotbal

Blat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se...

Citeste continuarea

Tort Minge de Fotbal

Postat de Oana

Tort Minge de Fotbal

Blat : Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator se amesteca galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi se mixeaza impreuna cu 1 pahar cu zahar. Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2012, 12:45
foarte fain arata
la 29.10.2012, 14:08
multumesc...trebuia sa fac mingea mai mare dar e bine si asa
la 29.10.2012, 15:46
super arata
la 29.10.2012, 19:25
la 29.10.2012, 21:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking