Ingrediente
Blat: - 200 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 75 g unt moale
- 75 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 ou Crema:
- 750 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 250 ml lapte
- 1 plic de puding de vanilie
Mod de preparare
Ingredientele pentru blat se amesteca cu mixerul, iese un aluat tare, pe care il intindem cu mana intr-o forma cu pereti detasabili (24- 26 cm). Forma sa fie unsa inainte cu ulei. Aluatul se intinde si pe pereti, formand o bordura de 3 cm. Daca aluatul se lipeste de maini, le umezim cu putina apa. Se pune forma in frigider pana se pregateste crema. Urmeaza crema : ) .2 oua si 2 galbenusuri se bat cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga branza trecuta prin sita (sau pasata foarte bine cu mixerul vertical, sa fie cremoasa). Apoi se adauga laptele si praful de puding, amestecand cu mixerul. Crema se adauga peste blat. Din cele doua albusuri ramase se poate face o bezea (se bat spuma cu 50 g zahar) si se toarna peste crema. Eu nu am mai pus bezeaua si am ornat tortul cu fructe. Bun, se coace la foc mic aproape o ora. Daca bezeaua de deasupra se rumeneste lasati focul cat de mic se poate. Cand este gata se scoate din forma si se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nemtesc cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|