Tort" Om de Zapada"

Postat de nadina73 in Dulciuri
19 Feb 2011 | 9155 vizualizari
Tort" Om de Zapada"

Pentru ca azi ,pe 19 februarie se implineste 1 an de cand am intrat pe Bucataras.ro, invit toata gasca minunata la o feliuta de tort(la alegere) si de ce nu.. la un pahar de sampanie.

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 18 linguri faina cernuta
  • 2 prafuri de copt cernut
  • 5 linguri de cacao cernuta
  • 18 linguri de zahar
  • Crema:
  • 1 kg frisca
  • 7 linguri zahar
  • 3 intaritoare de frisca
  • 2-3 kiwi
  • 2 banane mari
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • Sirop:
  • 10 linguri de zahar
  • 350 ml apa
  • 1 esenta rom
  • Decor:
  • 1 kg frisca
  • 4 intaritoare de frisca
  • 7 linguri zahar
  • figurine de ciocolata(nasturei)
  • bombonele rosii
  • Pt matura si palarie:piscoturi

Mod de preparare

Blaturile:

Se separa albusurile de galbenusuri Se bat bine,se pune zaharul si se mai bate. Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula,se pune cacaoa,praful de copt si faina cernute,se amesteca usor. Se imparte compozitia in 3 tavi rotunde cu diametre diferite Se tapeteaza tavile cu hartie de copt ,se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade.

Crema:

Se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul (toate se pun odata) se mixeaza bine de tot la turatie mare.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa ,se lasa sa se dizolve bine caramelul in apa.Se lasa la racit ,dupa care se pune esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa blaturile.

ANSAMBLARE:

Atentie, va trebuie o planseta mare sau o tava imensa. Dupa ce s-au racit blaturile,se taie in 2 fiecare .

Se ia blatul cu dimensiuni mai mari,se insiropeaza bine se pune frisca (5-6 linguri) peste care se aseaza kiwi feliute si din nou se pune frisca .Se niveleaza si se pune blatul care si acesta se insiropeaza.

Urmeaza al doilea blat,si acesta se taie in doua se insiropeaza bine ,se taie putin din partea care va fi lipita  de blatul cel mare(aproximativ 2 cm pentru a face mai bine priza)se pune frisca dupa care se pun feliute de banane stopite cu putin suc de lamaie(pt a nu se oxida)si din nou frisca si blatul.

Urmeaza capul "omului de zapada"cel mai mic blat ca dimensiune.

Se taie ,(si acesta se taie putin la baza pentru a face priza mai buna )se insiropeaza bine, se pune frisca ,se presara fulgi de ciocolata si din nou frisca si blat.

Din bucatile taiate si piscoturi se pregateste o palarie pentru "omul de zapada".

Se imbraca tortul cu frisca ,se pun nasturei din figurine de ciocolata(eu am in forma de  globulete din ciocolata)se face nasucul,ochii la fel din stelute de ciocolata si sprancene.

La final se pregateste palaria  si maturica,din bucatelele taiate de la blat se completeaza cu piscoturi insiropate bine ,la fel si maturica 

Ps:Pentru ca aici la noi nu ninge niciodata............le-am facut o bucurie copiilor............un omulet de zapada "comestibil.

Au fost super, super incatati ,mai ales ca le-am facut dupa gusturile lor, adica: lui Dragos ii plac bananele,lui Rares ciocolata si lui tati si mami kiwi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" Om de Zapada"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2011, 08:09
Am venit ! Prima la vizita si prima servita cu o bucata maaaaaare. Tortul e delicios, dar.....m-am saturat de iarnaaaaa! La cat mai multi ani pe bucataras si cat mai multe retete !
la 19.02.2011, 08:23
nadina scumpa ...ai revenit ...
ce frumos tort .... hmmmm cred ca este si foaret bun!
la 19.02.2011, 08:24
si la cat mai multe retete si intrari pe bucataras ....
la 19.02.2011, 08:41
la 19.02.2011, 08:47
ce scump sunt baieitii tai ..... cred ca au fost foarte incantati de omul de zapada

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking