Ingrediente
- Blat 1:
- 3 oua
- 4 linguri zahar.
- 4 linguri faina.
- 1 ulei .
- 1 praf de copt.
- 1 esenta vanilie.
- Blat 2:
- 3 oua
- 4 linguri zahar.
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao amara.
- 1 lingura ulei.
- 1 praf de copt .
- 1 esenta rom.
- Crema 1:
- 250 ml frisca
- 1 ciocolata alba (100gr)
- 1 esenta vanilie.
- Crema 2 :
- 250 gr mascarpone
- 1 ciocolata lapte (100gr)
- 1 esenta rom.
- Pentru sirop :
- 200 ml apa
- 5 linguri zahar.
- Pentru ornare:
- frisca
- piscoturi
- marshmallow roz.
Mod de preparare
Blat 1: Batem ouale cu zahar si ulei ,adaugam esenta de vanilie si faina cu praful de copt.Punem in tava si dam la cuptor pentru 20-25 minute la 180°.
Blat 2: Batem ouale cu zahar si ulei,adaugam esenta de rom ,apoi faina cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine si punem in tava(eu am folosit aceasi tava) si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180°.
Crema 1: punem o oala cu apa pe foc.deasupra punem un vas in care adaugam ciocolata bucati si 1 lingura frisca lichida ,amestecam bine si dam la racit.Intre timp batem frisca si apoi adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie.Amestecam bine totul si dam la rece.
Crema 2: Punem la topit ciocolata cu o lingura de frisca ,la fel ca la crema 1.Intr-un vas amestecam mascarponele cu 2 linguri de zahar si esenta de rom ,adaugam ciocolata racita si amestecam bine.Dam crema la rece.
Cand blaturile sunt gata le taiem pe fiecare in doua,asezam prima parte de blat 1 insiropam si adaugam crema 2.Deasupra punem o parte din blatul 2.
Insiropam bine si adaugam crema 1 ,punem o parte din blatul 1 .Insiropam bine si punem crema 2.Inchidem cu blatul 2 si insiropam bine.il dam la rece pentru 30 de minute.
Invelim tortul in frisca si il ornam dupa gust cu ciocolata ,frisca si piscoturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Giulia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|